FOTO: Poděbradům k výhře nad Rejšicemi pomohl dvěma vlastními góly i stoper hostí

0

Poděbrady - Ve svém čtvrtém přípravném utkání přivítala poděbradská Bohemie na své půdě mužstvo Rejšic. Tedy celek, na jehož úkor získala příslušnost nejvyšší krajské soutěži a toto vzájemné postavení celek z lázeňského města potrvdil také výsledkově ve vzájemném střetnutí.

FK Bohemia Poděbrady - SK Rejšice 4:1 (3:1)

Branky FKBP: 16. Šendera, 17. vlastní, 24. vlastní, 50. Šusta - 11. Hlaváč

FKBP: Jíra - Bobek, Suchánek, Živnůstka, Uher - Pikner, Sirový, Rulc, Hruška R. - Javorek, Šendera.

Střídali: Hněvsa, Hruška L., Málek, Nedorost, Novák, Soukup, Šusta, Voříšek

 

První vyloženou brankovou příležitost si připsali hráči Bohemie, když se po centru z pravé strany ocitl na hranici malého vápna osamocený Javorek, hlavou ale zamířil nad branku. V 10. min. šel hostující hráč sám na brankáře Jírů, který však vystihl zakončení a míč vrazil na rohový kop. Z něhož Hlaváč hlavou míč do sítě - 0:1. V 16. min. bylo srovnáno. Rulcův rohový kop sice nepatřil mezi nejvydařenější, u centru byl však jako první Šendera a míč úspěšně nasměroval do sítě - 1:1. Úspěšný poděbradský střelec byl o několik desítek vteřin později u akce, po které se skóre utkání již překlopilo ve prospěch domácího týmu. Po Uherově centru z levé strany hřiště v souboji s dotírajícím Šenderou nešikovně zasáhl kapitán Rejšic a míč nechtěně poslal do vlastní sítě - 2:1. Ve 24. min utkání brankář hostů ve svých rukavicích neudržel ostrý centr do malého vápna a míč si po dalším nechtěném zásahu srazil do vlastní brány znovu rejšický kapitán - 3:1. Zvýšit mohl Bobek, ale proti jeho bombě byl brankář Rejšic. V závěru hosté vystihli nepříliš razantní pokus o malou domů. Jíra však soupeře nejprve dokázal vyhnat ze střeleckého úhlu a následné zakončení z druhé vlny nabíhajícího hráče Rejšic skončilo pouze nad domácí bránou.

 

Do druhé půle Bohemie nastoupila s výrazně obměněnou sestavou a provedeným změnám několik minut přivykala. Hosté tuto fázi utkání využili k dalším ofenzivním pokusům, které dokázali vyjádřit i v podobě střeleckých pokusů, defenziva Bohemie však úspěšně odolala. Naopak, ze své první podařenější útočné akce ve druhém dějství se prosadili opět domácí, když na konci rychlého protiútoku stál prakticky na brankové čáře osamocený Šusta - 4:1. Hosté se ke dvěma zajímavějším příležitostem dostali až v závěrečné dvacetiminutovce utkání. Nejprve zakončovali po závaru v pokutovém území Bohemie, ale se střelou do středu brány si Jíra dokázal poradit. A o několik minut později se hosté po dobře načasovaném pasu dostali k možnosti samostatného úniku, následná křižná střela však domácí bránu těsně minula.

 

Ladislav Bobek, trenér FKBP

„Další utkání sice dopadlo výsledkově dobře, ale ke spokojenosti s herním projevem to má ještě daleko. Vadí mi, že někteří hráči k utkání přistupují laxně, přitom mají bojovat o místo v sestavě. Pak s tímto přístupem zdevalvují výkon ostatních, potažmo celého týmu. Snažíme se dát všem hráčům stejný prostor, ale čas zkoušení a testování se chýlí ke konci. Kdo k tomu přistupuje tak, že se jde před obědem trochu proběhnout, bude mít smůlu. Pořád platí, že hrajeme o záchranu soutěže a podle toho musí vypadat i přístup hráčů.“ 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou