Jsem rád, že se kluci během podzimu zlepšovali, říká kouč Smíchova Jiří Sulek

0

Fotbalistům Smíchova patří po polovině sezóny městského přeboru v tabulce druhá příčka. Na vedoucí Dýšinu ztrácejí tři body. Dosavadní průběh ročníku pro nás z pohledu jednoho z aspirantů na postup zhodnotil hrající kouč týmu, Jiří Sulek.

„Podzim bych zhodnotil velice pozitivně,“ začal naše povídání smíchovský trenér. Jeho svěřenci se v úvodu sezóny rozjížděli pomaleji, ale v závěru podzimu hráli výborně a většinou soupeře vyprovázeli ze hřiště příděly. „Jsem rád, že kluci se během podzimu zlepšovali. Velmi dobrá byla tréninková morálka. Kluci trénují, makají,“ pochvaluje si Sulek vysokou účast na trénincích.

 

Kvalita mužstva je patrná i při bližším pohledu na tabulku. Smíchovští totiž vstřelili nejvíce gólů v soutěži a zároveň jich nejméně inkasovali. „Dávali jsme spoustu gólů a myslím, že jsme hráli i atraktivní fotbal. Že jsme někdy nevyvarovali nějakých chybiček a zaváhání, se prostě stane,“ říká trenér Smíchova.

 

A jaká zaváhání ho nejvíce mrzí? „Hodně mě mrzí jen zápas s Chotíkovem. Vedli jsme 3:1, ale prohráli 3:4. Chotíkov by neměl být tým, který by nás měl porazit,“ vzpomněl si Sulek na nevydařené utkání ze 2. kola soutěže. Úplně spokojen nebyl ani se zápasem v Dýšině. „Dva body ze hřiště prvního týmu tabulky jsou samozřejmě dobré, ale když vedete po poločase 4:1 a o to vedení přijdete, tak vás to zamrzí,“ vzpomíná na šlágr podzimu.

 

Smíchov má v kádru nejlepšího střelce soutěže, Jana Kováře, který vstřelil 29 gólů. Co si o něm myslí jeho trenér? „Honza Kovář si neustále drží svůj standard. Soutěž převyšuje. Jediný výpadek měl v utkání na Rapidu, kdy nedal branku a utkání se mu úplně nevydařilo. Jinak střílí ostrými a my se na něj můžeme spolehnout,“ říká Jiří Sulek na adresu kanonýra, který si svůj vrcholný výkon schoval pro utkání v Černicích, kde se trefil hned sedmkrát.

 

Sulek pak pochválil i stopera Radka Tylla. „Obrana se během podzimu hodně zlepšila. Ke konci jsme hráli většinou s nulou, na čemž má Radek Tyll velký podíl,“ ocenil Sulek kapitána týmu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou