Souhrn zimní přípravy: FC Písek

0

V našem přehledu průběhů zimních příprav jednotlivých celků ČFL se jako na druhého v pořadí zaměříme na FC Písek. Jihočeský klub figuruje po polovině soutěže na 13. místě s mírným náskokem na sestupové příčky. Na tom, aby postavení na jaře výrazně vylepšil, pracuje tým pod vedením trenéra Nouska ml. už přesně 5 týdnů.

Pro začátek si písečtí pozvali na přátelská utkání hned trio juniorských mančaftů, konkrétně juniorku Teplic, dorost Příbrami a juniorku Plzně. V těchto podvečerních domácích zápasech si Písek připsal postupně výhru a dvě remízy. První zápas s Teplicemi však poznamenala sněhová vánice, která neumožnila odehrát více jak půlhodinku, po které zvítězil Písek 1:0. Následovaly už dva řádně odehrané zápasy, které přinesly shodně dvě plichty 2:2 jak s Příbramí U19, tak se svěřenci Pavla Horvátha z plzeňské juniorky.

 

Pak už se hráči z města na Otavě začali utkávat s týmy dospělé kategorie a papírově nejlepším z nich byla Vlašim. Ta po poločase vedla v Písku už o tři branky, nakonec ale domácí tým ve žlutomodré kombinaci dokázal ve druhém dějství přidat zejména na důrazu a dvěma brankami korigoval na konečných 2:3. Na závěr kondiční fáze přípravy si pak FC Písek pozval divizní Klatovy, kterým uštědřil přesvědčivou lekci a vyhrál 3:1. Poté už dle slov trenéra skončila hrubá fyzická část přípravy a celý tým se odebral na Moravu, kde absolvoval soustředění zaměřené už více na herní prvky. Součástí něho byla i dvě přátelská utkání ve dvou dnech. Písečtí fotbalisté zaznamenali nejdříve výhru s vedoucím celkem MSFL Líšní (2:0), aby o den později podlehli pátému celku MSFL Velkému Meziříčí (2:4).

 

Ve vítězném zápase proti SK Líšeň se poprvé mezi třemi tyčemi představila velká písecká posila, brankář Michal Toma se zkušenostmi z dlouholetého působení v druholigovém MAS Táborsku přichází do klubu na půlroční hostování. I on by tedy měl být tím, kdo svému novému klubu pomůže v posunu do vyšších pater tabulky. Cílem je dle slov trenéra 8. místo, vše navíc by bylo příjemným bonusem. Na vyladění formy mají žlutomodří ještě trio přípravných utkání a nakonec volný víkend před vstupem do jarní části ČFL, kdy přivítají na svém trávníku Králův Dvůr.

 

Program pro zbytek zimní přípravy:

FC Písek - FC MAS Táborsko    sobota 16.2.    11:00
FC Písek - Štěchovice                středa 20.2.    18:00
FC Písek - Olešník                     sobota 23.2.    11:00


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou