Souhrn zimní přípravy: TJ Jiskra Ústí nad Orlicí

0

Do startu jarní části ČFL zbývají necelé čtyři týdny. Zimní příprava většiny celků je už ve své druhé polovině, a proto je čas se začít ohlížet na to, jak jednotlivé týmy ladí formu na start ligového jara. Začneme doposud příjemným překvapením tohoto ročníku - Ústí nad Orlicí se totiž nachází ve své druhé třetiligové sezoně po podzimu v horní polovině tabulky.

Hned na úvod dlouhého přípravného období si svěřenci trenéra Chudého dopřáli konfrontaci s mistrovskou Viktorií Plzeň. Zápas ukázal to, že kvalitativní rozdíl mezi mužstvy je opravdu značný a prvoligová Plzeň třetiligovému Ústí nic nedarovala. Nakonec zápas skončil debaklem 6:0 pro favorita, přesto neměli hráči Jiskry důvod být zklamaní. Poměření s top týmem v ČR jim přineslo na úvod přípravy cenné zkušenosti, které mohou později zúročit v mistrovských utkání na jaře.

 

Bohužel výsledkově se tým zlepšit nedokázal ani v dalších přátelácích, když postupně nad jeho síly byly týmy SS Ostrá (0:1), SK Líšeň (0:1), TJ Dvůr Králové (0:3) a v uplynulém víkendu i MFK Chrudim, připravující se na druhou polovinu své premiérové sezony ve FNL. Na tento zápas se podíváme detailněji díky příspěvku pana Skácela:

---------------------------

JISKRA ÚSTÍ NAD ORLICÍ - MFK CHRUDIM 1:3 (1:1)

 

SESTAVA ÚSTÍ n.O.: J.Krátký (46.Bartaloš) - Skalický (46.Kopecký), J.Chleboun, P.Chleboun, Langer - Habrman (70.Smíšek), Falta, Souček, Vaňous, Pazdera - Smejkal (70.Skalický)

 

Branky: 39. Pazdera - 40. Dostálek, 76. Kesner, 85. Sulík

 

Zimní příprava fotbalistů Jiskry vstoupila do své druhé poloviny, kvalitu týmu prověřil v sobotu účastník druhé nejvyšší soutěže. Především v prvním poločasu byli domácí borci svému soupeři velmi rovnocenným partnerem a to i bez několika omluvených hráčů /Lněnička, Tichý, Čech, Pavlásek/. Po přestávce se do branky postavil Daniel Bartaloš /98/, jenž přišel na zkoušku z FK Pardubice. Úvod zápasu patřil překvapivě domácím, kteří si vypracovali několik nadějných situací. Ve 4. min. si na pěkný pas za obranu naběhl Smejkal, před vápnem byl však u míče dříve gólman Mrázek. Ještě těžší zákrok musel Mrázek vytáhnout ve 12. min., kdy po chybě jednoho z obránců řešil nájezd a střelu Langera z ostrého úhlu. V 17. min. ještě J.Chleboun těsně minul hlavou přesný centr Langera do ohně. Poté převzali hosté iniciativu, ale jejich snaha končila většinou na hlavách nebo kopačkách výtečně hrajících bratrů Chlebounů ve středu obrany. Ve 29. min. se vyznamenal brankář Jiskry Krátký po dobře zahraném přímém kopu Kopeckého k tyči. Velkou radost přinesla do domácích řad 39. min., v níž se po akci středem dostal do vápna Pazdera, a jeho střela skončila v síti – 1:0. Byl to vůbec první gól Ústí v tomto roce. Radost z něj však netrvala dlouho, po špatném odkopu získal ve vápně míč Dostálek, na jehož přesnou přízemní střelu k tyči Krátký nedosáhl – 1:1. Po přestávce hosté poslali do zápasu několik čerstvých borců, získali místy až drtivou převahu, ale dlouho naráželi na pevnou obranu Jiskry. V okamžicích, kdy domácí opticky vyrovnávali hru a několikrát prověřili pevnost obrany MFK přišlo rozhodnutí. Po sérii standardních situací před vápnem se ujal v 76. min. centr do vápna, tam se míč odrazil před Kesnera, jenž zblízka skóroval – 1:2. Naděje na slušný výsledek pohasla pro Ústí v 85. min., kdy hosté potrestali zbytečnou ztrátu míče ve středu hřiště bleskovým protiútokem, který bezpečně zakončil Sulík – 1:3. I přes porážku bylo na hře svěřenců trenéra Chudého znát podstatné zlepšení. A to bude potřebné i v dalších zápasech. V sobotu 16. 2. od 10.00 hodin prověří formu týmu na svém hřišti další účastník 2. ligy FC Hradec Králové.

 

Autor: Jan Skácel

---------------------------

Program pro zbytek zimní přípravy:

FC Hradec Králové - Jiskra Ústí nad Orlicí    sobota   16.2.  10:00

FK Pardubice - Jiskra Ústí nad Orlicí            sobota   23.2.  10:15

Jiskra Ústí nad Orlicí - SFK Vrchovina          sobota   2.3.   14:30


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou