Katovice zahájily zimní přípravu, Blatná potřebuje nové hřiště a Hoštice zahájí přípravu až koncem února

0

Katovický “B“ tým má začátek přípravy už za sebou, v Blatné shánějí peníze na novou umělou trávu, kterou zdejší Otava nutně potřebuje, celý projekt by měl vyjít na 7,5 milionu, zapojit by se mělo i město. Střelské Hoštice zahájí zimní přípravu až týden před koncem února.

Katovické “béčko“ přípravu zahájilo 5. února, katovičtí fotbalisté by měli trénovat dvakrát týdně s tím, že odehrají přátelské utkání se Strunkovicemi, Putimí a Volenicemi. První dva jmenované kluby hrají 1. B třídu, Volenice III. třídu. Ostrý start soutěže je pak čeká 24. března proti Poříčí.

V Blatné přes zimu řeší spíše jejich umělé hřiště než fotbal samotný. Umělé hřiště, které v Blatné stojí už patnáct let, je podle všeho v desolátním stavu. Jihočeský celek tak přišel o certifikaci a nemůže na svém druhém hřišti odehrát žádné zápasy, což je vzhledem k několika týmům velký problém. Nové umělé hřiště by mělo stát 7,5 milionu, 30% by mělo zaplatit město, zbytek by proplatila dotace na sport. Blatná má přesto na výstavbu umělého povrchu našetřeno 600 tisíc korun. Případná stavba by se určitě nestihla do začátku druhé poloviny letošní sezóny, první mistrák totiž Blatná “B“ sehraje 23. března proti Lomu.

Poměrně nevšední přípravu zažívají fotbalisté ze Střelských Hoštic, příprava jim totiž začíná až týden před koncem února, přesněji 23. února. Na přípravu před prvním ligovým mačem tak mají pouhý měsíc, už 24. března vyzvou Drahonice. 6. března odjíždí Hoštice na čtyřdenní soustředění do západočeských Soběšic. Sehrát by měli tři až čtyři zápasy, přesné časy a soupeři ale ještě známí nejsou.

AUTOR: Libor Kokoška


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou