Libčany a divize? Hráči o ni nemají moc zájem, tvrdí šéf klubu

0

Suverénně vévodí královéhradeckému krajskému přeboru a mají nakročeno k historickému postupu do divize. Jestli si ji fotbalisté SK Libčany v příštím ročníku skutečně zahrají, rozhodnou však nejen jejich výkony na hřišti.

Za devítibodový náskok, který si v úvodní polovině soutěže vytvořili na druhou Vysokou nad Labem, mohou hráči z přibližně tisícové obce vděčit zejména důsledné obraně. V patnácti podzimních duelech obdrželi libčanští pouhé čtyři branky, přičemž jedenáctkrát během 90 minut neinkasovali vůbec. Přemožitele našli jen jednou. Ve 12. kole nestačili na aktuálně pátý Kostelec nad Orlicí, jemuž venku podlehli 0:1.

 

Zimní přípravu zahájili svěřenci Jiřího Hofmana v polovině ledna. Stejně jako každý rok nabírají fyzickou kondici na umělé trávě a v posilovně.

 

“Zatím jsme spokojeni, jak s docházkou, tak i s výkony hráčů na hřišti,” tvrdí předseda klubu Jan Schejbal.

 

Libčany dosud sehráli jediný přípravný zápas. Divizní Náchod, loňského vítěze přeboru, porazily 2:1 po brankách Filipa Hrušky a Patrika Rompotla. Další přátelské utkání je čeká tuto sobotu, kdy se představí na půdě polského Piast Nowa Ruda.

 

Kádr pro jarní část přeboru zůstane podle Schejbala takřka nezměněn. Nikdo neodešel, naopak spíše dojde k jeho redukci. “Pohyby budou minimální. Čekáme ještě, jak se hráči projeví v zápasech a trénincích,” říká předseda. V mužstvu by tak měl setrvat i jeho dosavadní nejlepší střelec, třicetiletý Josef Mokrý, jenž na podzim vstřelil sedm branek.

 

První ostré utkání tohoto roku sehrají Libčany v sobotu 16. března. Doma vyzvou momentálně desátou Jaroměř.

 

“Máme sice náskok, ale není takový, že by se nedal ztratit. Třikrát prohrajeme a je pryč,” říká šéf klubu Jan Schejbal s tím, že soutěž bude napínavá i na jaře.

 

Jeho tým si pochopitelně vytyčil cíl nejvyšší - vyhrát přebor. S tím se dozajista pojí možnost postupu do divize. Pro klub by to byl historický okamžik, soutěž takové úrovně nikdy nehrál. Zdali by se jej dočkal, by ale záleželo na mnoha - převážně nesportovních - aspektech.

 

“Museli bychom sehnat finanční prostředky, vybudovat zázemí, sestavit dostatečný počet mládežnických celků,” je si vědom Schejbal. Právě z toho důvodu Libčany neokusily divizi před dvěma lety, kdy v krajském přeboru rok po postupu z 1.A třídy zvítězili.

 

“Jestli bychom do divize šli, bychom nechali převážně na hráčích. Zdali by si to chtěli zkusit i za cenu, že bychom se rok nato rozpadli,” podotýká předseda s tím, že řada hráčů o vyšší soutěž ani nemá zájem. Krajský přebor prý pro ně představuje strop z hlediska výkonnosti či ochoty častěji trénovat.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou