Litovel má za sebou soustředění a zbrojí na jaro, spoléhat se bude na odchovance

0

Klub z Litovle se nachází po podzimní části soutěže na 12. místě, kdy si připsal 6 vítězství a 10 porážek. Na jarní část se mužstvo připravuje již od 18. ledna, kdy v páteční termíny trénují na umělé trávě v Uničově, ve středy pak v domácí hale v Litovli. Mimo tyto tréninkové jednotky se hráči zúčastnili i kondičního soustředění v Mírově, kam vyrazili na víkend od 1.2. do 3.2.

V rámci tohoto soustředění absolvovali celkem 5 tréninkových jednotek a 2 ranní výběhy. Tréninky byly rozmanité se zaměřením na kondiční připravenost, včetně kruhového tréninku, či herních prvků. Nejdůležitější bylo však pro tým utužení party v rámci společně strávených večerů, kdy si všichni užili mnoho legrace.

Co se týče samotného kádru, který se připravuje na jarní část, tak klub nyní nepočítá s žádnými posilami. Aktuální nastavení fungování klubu je momentálně orientováno na odchovance klubu a hráče z nejbližšího okolí Litovle. Klub se tak může pyšnit tím, že za něj hrají hráči, kteří mají dlouhodobý vztah ke klubu. Pokud se řeší nějaká posila pro tým, na prvním místě je vždy lidská stránka sportu, tedy soudržnost kolektivu, dobrá nálada na trénincích a zápasech. S tím souvisí také snaha o zapracování dorostenců do sestavy tak, jak to probíhalo v předchozí sezóně. Tento trend bude jednoznačně pokračovat nejen v probíhající zimní přípravě, ale také v dalších letech.

Během přípravy bude klub také 16.2. pořádat svůj ples. Více info o plese zde.

Cílem týmu pro jarní část je vyhnutí se bojům o záchranu, nejlépe posun v tabulce směrem vzhůru. To vše ale musí být v souladu s týmovou filozofií, tedy za přispění odchovanců, nikoliv na základě posil z jiných týmů.

 

Plán zimní přípravy:

18.1. (pá) - zahájení přípravy, trénink UT Uničov (+ každý následující pátek, každá středa hala v Litovli, ostatní tréninky dle plánu)

1. 2. (pá) - 3. 2. (ne) - kondiční soustředění (Mírov)

15. 2. (pá) - přípravné utkání - Medlov (18:00 v Uničově)

16. 2. (so) - společenský ples (19:00 Záložna Litovel)

23. 2. (so) - přípravné utkání - Maletín (15:00 v Mohelnici)

2. 3. (so) - přípravné utkání - Rapotín (13:00 v Mohelnici)

9. 3. (so) - přípravné utkání - Chválkovice (11:30 v Holici)

16. 3. (so) - přípravné utkání - Mohelnice (11:00 v Mohelnici)

 

 

První mistrovské utkání pak odehraje TJ Tatran Litovel s rezervním týmem HFK Olomouc na domácím hřišti v sobotu 23.3.2019.

 

Autor: Dominik Březný

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou