Břasy čeká na jaře těžký úkol - dohnat bodové manko a utéct z poslední příčky

0

Primalex Břasy je v okresním přeboru Rokycany s jedinou výhrou na chvostu tabulky, kdy na nejbližšího konkurenta ztrácí šest bodů. Na první pohled bezvýchodnou situaci nám přiblížil Radek Nový, hráč místního SK.

Ten potvrdil, že i jeho klub postihla stejná choroba, se kterou se potýká většina amatérských klubů v nejnižších soutěžích. A tou je nedostatek hráčů a malá základna mládeže. „Hlavním problémem je, že prostě nejsou hráči, s čímž se nyní pere většina regionálních klubů po celé ČR. Již třetím rokem nemáme tým dorostu a druhým rokem ani žáky. Co se týče mužů, je situace obdobná. Úspěšná generace odešla a už několik sezon se A tým pohybuje v oblasti sestupu,“ popsal současnost Primalexu Břasy Nový, který v klubu působí od devíti let a prošel si celou mládeží.

 

Klub podle něj funguje finančně dobře, protože se zlepšila spolupráce s obcí.

 

Břaský klub má pro zápasy A i B týmu k dispozici 20 až 25 hráčů, ale sestava se skládá podle fotbalového rčení „kdo přijde, hraje“. „Tréninky jsou společné, ale kvůli pracovním povinnostem, rodinným aktivitám nebo nemocem a zraněním je těžké tým složit, na zápas se odjíždí s minimem hráčů na střídání. Když přijde termínová kolize, kdy a A i B tým hraje ve stejný den a čas, odjíždí se na zápasy v deseti lidech,“ popisuje trable Nový. 

 

Zimní příprava začala před dvěma týdny, v prvním přátelském zápase se Břasy utkají s Plzní – Letnou. Sestava bude zřejmě kombinovaná, protože hlavní a rezervní tým trénuje společně. Cíl je ale jasný. Pokusit se zabojovat o záchranu a dohnat šestibodové manko v jedenácti jarních zápasech.

 

AUTOR: FRANTIŠEK PRESL


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou