Mohelnice s novým týmem přezimuje na šesté příčce

0

Mohelnici najdeme po 16 kolech na 6. místě se ziskem 29 bodů a ztráta na první Lutín je tudíž deset bodů. Roman Kuba, kterého jsme vyzpovídali, se rozpovídal o klubu a podzimní části, kterou hodnotí jako solidní s příslibem do budoucna.

Je za vámi podzimní část a vy přezimujete na 6. místě, jak jste s touto příčkou spokojeni?
Podzimní část hodnotím jako povedenou, když vezmu v potaz, že začínáme s úplně novým týmem, který se bude teprve sehrávat. Měli jsme pomalejší začátek, ale postupem času jsme začali utkání vyhrávat, a hlavně se nám začalo dařit herně. Ještě to není podle mých představ, ale vidím progres směrem kupředu. Držíme se v první polovině tabulky, a to byl náš cíl.

Vy sám jste hrající trenér, a dokonce i nejlepší střelec. Působíte ještě v nějaké funkci?
V Mohelnici působím na pozici hlavního trenéra, aktivního hráče A-týmu, dále jsem sportovní manažer, člen výkonného výboru, správce stadionu a nově od začátku sezóny jsem dokonce hlavní trenér dorostu.


Dá se tedy říct, že mohelnický fotbal stojí na vás. Kontaktovalo vás nějaké mužstvo s nabídkou, že byste k nim přestoupil?
Nedávno nastal v mohelnickém fotbale přelom, kdy skončil celý výkonný výbor. Nebylo mi to lhostejné, a proto jsem s lidmi, které jsem dobře znal, vytvořil nový výbor a jsem rád, že jsem dostal jejich důvěru převzít mohelnický fotbal a tvoříme teď nový společný výbor. Co se týče nabídek, těch jsem měl několik, ale já je s díky odmítám a některé mužstva se už ani neozývají, protože znají mé stanovisko. Nabídek si vážím, ale jednou jsem se rozhodl, že chci pozvednout mohelnický fotbal a něco s ním dokázat. Byl jsem u historického postupu do 3. ligy jako hráč a v budoucnu je mým cílem postup s týmem i jako trenér a funkcionář.

Plánujete doplnění kádru, popřípadě jsou nějací hráči na odchodu?
Držíme se toho, co jsme vyhlásili, než jsme začali hrát Krajský přebor. Chceme dávat prostor našim odchovancům. Doplňovat kádr hráči, kteří by sem chodili z ostatních vesnic, měst, se rozhodneme až k tomu budeme přinuceni odchody hráčů z vlastních řad. Jediný odchod se odehrál na postu brankáře, kdy odchází do HFK Olomouc Petr Veceř. Staronovou tváří je Petr Kutal, který v Mohelnici dříve působil.

Na první místo vám schází 10 bodů. Říkáte, že byste chtěl stále postupovat. Myslel jste to výhledově nebo chcete zkusit zabojovat o postup co nejrychleji?

Jako prioritní věc jsme si stanovili vrátit diváky zpět na tribuny a očistit jméno Mohelnic od všech věcí, které se o ní povídaly. V současné době na postup nemyslím, ale výhledově určitě ano. Chtěl bych postoupit až tehdy, když naši dorostenci dostanou určité zkušenosti z Krajského přeboru a my si řekneme, že jsme připraveni na to bojovat o postup. Nyní máme v týmu 5-6 hráčů ve věku 32-35 let a nevím co by na případný postup řekli. Nyní je na nás klub stabilizovat a získat zkušenosti do budoucna.

 

AUTOR: ADAM KOTAS


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou