Přinese společná příprava hradišťského béčka s áčkem ovoce?

0

Velkou výhodou TJ Hradiště B je oproti většině celků z Okresního Přeboru Písek možnost trénovat společně s A týmem. Zimní příprava je proto pro hráče daleko intezivnější, jelikož musí podstoupit stejný tréninkový blok jako A tým hrající 1. B Třídu. Na to, jak probíhá v Hradišti zimní příprava nám odpovídal trénér Miroslav Novotný. Kouč TJ Hradiště B o zimní přípravě, podzimu i kvalitě okresního přeboru.

Fotbalisté TJ Hradiště B již od začátku zimní přípravy trénují společně s A mužstvem. Tréninkovou skupinu tvoří 38 hráčů včetně nejnadějnějších dorostenců. „Oproti některým jiným klubům v okrese máme tu výhodu, že zkušený trénér našeho A mužstva Vlasta Klusoň přistupuje ke každému hráči stejně, bez ohledu na to, za jaké mužstvo (A či B) nastupuje,“ uvedl trénér B týmu Miroslav Novotný.

Pro hráče je tento styl zimní přípravy bezesporu velkým přínosem. Ve velké konkurenci, zejména hráčů A týmu, mají hráči možnost zkvalitnit své fotbalové a kondiční schopnosti. Tréneři se snaží, aby opravdu každý hráč pravidelně trénoval. „Kromě neděle není den, kdy by nebyla naplánovaná nějaká sportovní činnost. I ti, kteří nemají tolik časového prostoru nebo pracují mimo okres Písek, si tak mohou zatrénovat v době zimní přestávky. Spolupráce s Vlastou Klusoňem je výborná,“ dodává kouč Novotný.

Aktuálně 10. celek OP Písek se snaží zlepšit téměř vše, aby byl na jaro nachystán co možná v nejlepší formě a kondici. „Snažíme se zlepšit vše, protože neexistuje ani mužstvo a ani hráč, kde by se nedalo mnohé zlepšit. Proto chodíme do posilovny, hrajeme sálový fotbal či hokej nebo běháme v hradišťském lese.“

Oproti soupeřům však Hradiště B není aktivní na přestupovém trhu. „Pro jarní část soutěže neplánuji pro B mužstvo nové posily, mužstvo pravidelně doplňujeme těmi nejlepšími vlastními dorostenci.Také bych velmi rád uvítal návrat dvou hráčů po dlouhodobých zraněních, mám na mysli Miroslava Kuntu a Václava Zemana. Po rozehrání by jistě mohli posílit naše áčko,“ uvedl Novotný. 

Naopak se bude muset trenér obejít bez jednoho hráče, který pravděpodobně přestoupí do Putimi. 

TJ Hradiště je aktuálně 4. nejlepším celkem ve střílení branek, což dokládá i velice dobré skóre 39:27. 4. místo by si zároveň trenér Novotný představoval obsadit i v tabulce na konci Okresního přeboru „Na začátku sezóny jsme si dali cíl být lepší, než v minulé sezóně, a to znamená být nejhůře na čtvrtém místě. Po podzimní části nám na toto umístění schází sedm bodů, cíl je tedy stále reálný.“ 

Nedílnou součástí každé zimní přípravy je práce na systému hry a taktice. V nižších soutěžích je to o poznání obtížnější díky kvalitě hráčů, která není taková, jako v nejvyšších soutěžích.“V nižších soutěžích je dle mého názoru potřeba prosazovat jednoduchou a efektivní taktiku, která bude naladěna na přednosti každého mužstva. Současný okresní přebor Písecka nabízí jak fotbalově založená mužstva, tak mužstva vítězící silou a důrazem. Snad jen fyzická připravenost je u všech mužstvech přibližně stejná, bohužel však většinou nedostačující,“ dodal trenér B týmu.

První jarní utkání odehrají fotbalisté TJ Hradiště B na domácí půdě, kde budou hostit Milenovice. Milenovice, tyčící se na 2. mistě, by měly být v tomto utkání favoritem. „S Milenovicemi není nikdy jednoduché vyhrát. Známe se navzájem již mnoho let a všechny naše zápasy jsou vždy vyrovnané. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát, ani tento nebude výjimkou a věřím, že výsledek z podzimní části bude pro všechny naše hráče výbornou motivací,“ prohlásil hlavní trenér B týmu Hradiště. Fotbal však nemá logiku a míč je jen kulatý nesmysl. Kdo se bude tak radovat z vítězství se dozvíme 24.3.2019.

Hradiští fotbalisté mají však před sebou ještě téměř dva měsíce dřiny, kdy je nebude čekat nic lehkého. Můžeme se tedy těšit a s napětím vyčkávat, zda přinese náročná příprava s A týmem ovoce.

 

AUTOR: VOJTĚCH FAJKUS


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou