Béčko Kosmonos neplní funkci druhých houslí. S nejlepším útokem soutěže se po podzimu vyhřívá na špici okresního přeboru

0

V mnoha klubech je veřejným tajemstvím, že v béčku se mísí dravé mládí s dosluhujícími veterány. Áčko je prioritní záležitostí a do béčka se hráči chodí rozehrát nebo ti lepší vypomůžou o patro výše. Tohle ovšem není případ Kosmonos, které po podzimu vede tabulku okresního přeboru, o tři body před dotírajícím Kněžmostem. Na zaváhání čeká také silná Doubrava, která udělila místnímu sportovnímu klubu pověstného "bůra" 5:0.

Kosmonosy se pyšní jednoznačně nejlepším útokem soutěže, když ve 13 utkáních dokázali nastřílet uctyhodných 51 branek. Opřít se můžou o druhého nejlepšího střelce soutěže, jimž je Ladislav Hlaváček s 12 brankami, kterému by góly voněly i v áčku.  Nedílnou součástí každého klubu na světe je především práce s mládeži a dorostem, která v městě poblíž Mladé Boleslavi nese své ovoce.

 

 

I proto jsme vyzpovídali předsedu klubu pana Petra Bernarda, který nám o dění v klubu prozradíil více:

 

Jak jste spokojení s dosavadním postavením v tabulce?

S postavením v tabulce musíme být spokojeni, protože jsme první. To samé se nedá úplně říci o předvedené hře v některých zápasech. Trochu doplácíme na málo zkušeností našich hráčů, většina z nich ještě nedávno působila v dorosteneckých soutěží a s fotbalem v kategorii dospělých se seznamují. Na druhou stranu je to příslib do budoucna, hráči na sobě pracují a chtějí se zlepšovat.

 

Přivítali byste postup do vyšší soutěže?

Postupu do vyšší soutěže bychom se nebránili právě v návaznosti na to, že máme hodně mladých hráčů a každý rok nám vycházejí další  kluci z dorostu. Určitě by bylo pro ně lepší získávat zkušenosti ve vyšší soutěži. Ale není to tak, že postup je povinnost. Záleží na hráčích jak se s tím poperou.

 

Jaká je stabilita kádru Vašeho mužstva, musí chodit pomáhat "áčkaři"?

Oba kádry jak A-tým, tak B-tým máme počtově dobře obsazeny. Hráči se ale prolínají, nemáme to postavené jednoznačně na áčko a béčko, kdo se nevejde na daný zápas do sestavy áčka jde automaticky za béčko plus to doplní hráči z lavičky áčka, kteří neodehráli celý zápas. Trenéři většinu hráčů točí aby se prostřídali.

 

Máte v hledáčku nějakou posilu?

Pracujeme s variantou příchodu jednoho až dvou hráčů cílově pro A-tým do béčka nikoliv.

 

Opouští Vás někdo?

Začala teprve příprava, takže je brzy říkat jestli někoho uvolníme.

 

Co mladí hráči a dorostenci? Podařilo se Vám je do mužského fotbalu začlenit?

Ano práce s mládeží se nám daří a jak už jsem zmínil hráče postupně zapracováváme do dospělého fotbalu. Většina kluků, kteří opustí dorost nastupují v našich  dospělých týmech.

 

Jaké jsou plány klubu do budoucna?

Prvořadá je pro nás nadále práce s mládeží, chceme v tomto směru  držet nastavenou kvalitu a ještě rozšířit trenérské řady. Co se týká dospělých kategoriích, postupu do vyšších soutěží jak už jsem zmiňoval, bychom se časem nebránili ,  vše ale záleží na hráčích a jejich přístupu. Oni musí vědět, že to dělají pro sebe a jít si za tím. Podmínky jim k tomu vytváříme myslím dobré. Kromě sportovních cílů chceme nadále společně s městem Kosmonosy vylepšovat areál a zázemí klubu.

 

Ladislav Hlaváček je po podzimu s 12 brankami druhý nejlepší střelec soutěže, jak důležitým hráčem pro Váš tým Láďa je?

Jsem rád, že to tam Láďovi začíná padat. Je to typ hráče, který na sobě pracuje jeho přístup je poctivý. Přeji mu, aby se postupem času začal více střelecky prosazovat také v A-týmu.

 

A co diváci? Jaká je průměrná návštěva? Ne vždy platí: Dobré výsledky=hodně diváků

Ohledně návštěvnosti je průměr něco kolem 100 diváků na zápas. Návštěvnost určitě ovlivňuje fakt, že jsme prakticky součástí Mladé Boleslavi a lidé, tak mají více možností jiného vyžití, něž je to třeba na vesnicích, kde kromě fotbalu nic jiného není. Podívejme se ale do nejvyšších fotbalových pater jak slabá je návštěvnost. Fotbal bohužel u nás celkově nemá takový kredit jako v zahraničí.

 

Jarní část okresního přeboru, tak bude velice zajimavá. Kosmonosy jdou správnou fotbalovou cestou. Pracují s bohatým kádrem a nebojí se začlenit mladé hráče, kteří potřebují nabrat zkušenost a sebevědomí. Přejeme, aby se jim v jejich snažení dařilo a předsedovi klubu děkujeme za příjemný a otevřený rozhovor.

 

 

Autor: Stanislav Kubín

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou