Plzeň se v přípravě utkala s třetiligovým Ústím nad Orlicí, Beauguel dvakrát skóroval

0

Ne startu zimní přípravy vyzval druhý celek nejvyšší soutěže aktuální sedý celek ČFL, ústecká Jiskra. Plzeňský trenér Vrba viděl poprvé v zápasové akci posily Viktorky.

VIKTORIA PLZEŇ - JISKRA ÚSTÍ N.O. 6:0 (2:0)        

BRANKY:  63. a 76. Beauguel, 30. Řezníček, 45. Pačinda, 53. Ekpai, 71. Hrošovský

 

SESTAVA ÚSTÍ: J.Krátký(64. Truhlář) - Pazdera(53. M.Kopecký), Lněnička, J.Chleboun, Langer (87. Eliáš) - Habrman (81.Fikejz), Falta (69.Pazdera, Souček, Smejkal (87.Bohunek) - Smíšek (56.Pavlásek)

 

SESTAVA  PLZEŇ

1. POLOČAS: Sváček - Petržela,Hejda, Pernica, Kovařík - Šulc, Hořava, Bucha, Pačinda - Bakoš, Řezníček

2. POLOČAS: Šiman – Havel, Piroch, Hubník, Limberský - Ekpai, Procházka, Hrošovský, Kayamba - Beauguel. 

 

Fotbalový tým Jiskry vstoupil do nového roku slavnostně. V pondělí 7. 1. přijal na radnici mužstvo starosta Hájek, hned po slavnostním aktu odcestovala výprava k úvodnímu přípravnému zápasu proti účastníkovi Ligy mistrů do Plzně. Trenér Chudý postrádal několik stálých hráčů základní sestavy, naopak velký sportovní zážitek prožili mladící Eliáš, Fikejz, Pavlásek, Bohunek, Smíšek, Pazdera i Kopecký. Naopak trenér domácích Vrba vyslal do obou poločasů dvě odlišné jedenáctky.

 

Zejména v 1. poločasu se fotbalisté Jiskry na hřišti neztratili, po hlavičce Šulce těsně vedle zahrozil Smejkal střelou z dálky, kterou vyrazil Sváček. Z následného protiútoku musel na druhé straně Krátký řešit dělovku Kovaříka. Úvodní gól padl až ve 30. min., když se po centru Bakoše ve vápně šikovně prosadil Řezníček – 1:0. Stejného hráče vzápětí skvěle v šanci vychytal Krátký. V samotném závěru úvodní části se šťastně z ostrého úhlu prosadil slovenský univerzál Pačinda – 2:0.

 

Po přestávce zcela nová jedenáctka Viktorie výrazně přidala a skóre narůstalo. V 53. min. využil Ekpai pěknou přihrávku Limberského a upravil na 3:0. Čtvrtý gól přidala nová útočná posila Plzně Beauguel v 63. min. po přesném centru Havla – 4:0. Převahu vyjádřili domácí také v 71. min., když se dobře mířenou přízemní ránou z 20m předvedl Hrošovský – 5:0. V závěru se ještě vyznamenal střídající ústecký gólman Truhlář, když zmařil vyloženou šanci Havla. Poté už ale nestačil na zakončení Beauguela, jenž v 76. min. uzavřel skóre po pěkném centru Hubníka.

 

I přes vysokou porážku zanechali fotbalisté Jiskry v Plzni dobrý dojem. Zkušenosti z utkání proti skvělému soupeři se určitě v další části jarní sezóny budou hodit. Pokud počasí umožní, bude příprava Jiskra pokračovat v sobotu dopoledne proti FK Čáslav. 

 

AUTOR: Jan Skácel

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou