FOTOSERIÁL: Amatérský fotbal na Slovensku

0

Hamšík, Škrtel, Škriniar – to jsou hvězdy slovenské kopané, k nimž vzhlíží amatérští fotbalisté, kteří se pohybují ve slovenských fotbalových soutěžích. Podívejte se do fotogalerie!

Jedinou celostátní soutěží na Slovensku je Fortuna Liga, kterou hraje dvanáct týmů. Druhá liga je rozdělena na východ a západ. Třetí ligy jsou hned čtyři – Bratislava, Západ, Střed a Východ. V uvedených oblastech se soutěže tříští až do osmé výkonnostní úrovně. S výjimkou Bratislavy, kde soutěže končí na páté úrovni.

 

Samostatný Slovenský fotbalový svaz byl členem FIFA v letech 1939 – 1945. Následně se stal opětovně členem v roce 1993 po rozpadu Československa.

 

Slovenský fotbal zažil největší úspěch na MS 2010 v Jihoafrické republice, kde dokráčel do osmifinále a ve skupině překvapil Itálii.

 

Podívejte se do fotogalerie od groundhopperů Lost Boys, soccerroundtheworld, Z Vlepkami Po Stadionach a Petera Milese, jak vypadá amatérský fotbal u našich nejbližších sousedů!

 

O GROUNDHOPPERECH JSME PSALI I V MINULOSTI:

FOTOSERIÁL: Amatérský fotbal v Polsku

FOTOSERIÁL: Amatérský fotbal v Německu

FOTOSERIÁL: Groundhopping & Ultra

FOTOSERIÁL: Groundhopping

Možná už byl i u vás. Groundhopper ročně navštíví až osmdesát různých hřišť

 

FOTOSERIÁLY PODZIM 2018

FOTOSERIÁL: Nejlepší momentky fotbalového podzimu

FOTOSERIÁL: Očima fanynek

FOTOSERIÁL: Emoce na pochodu

FOTOSERIÁL: Těžká práce gólmanů

FOTOSERIÁL: Vesnická pohoda

FOTOSERIÁL: Ženy s píšťalkou

FOTOSERIÁL: Fotbal někdy bolí

FOTOSERIÁL: Život ve skluzu

FOTOSERIÁL: Zvířecí mazlíčci


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou