SK Hvozdnice - první polovina soutěže

0

Ve Hvozdnice panuje spokojenost tak padesát na padesát. Vzhledem k průběhu je ale osmnáct bodů dobrým počínem.

SK HVOZDNICE – PRVNÍ POLOVINA SOUTĚŽE – Škoda, že je „pauza“ 

První polovina třetího roku působení našeho mužstva ve fotbalovém Ondrášovka krajském přeboru byla opravdu jako na houpačce, ale postupně. Před sezónou nás opustilo hned několik hráčů, kteří byli v mnoha případech pilíři našeho mužstva. M. Novák zkouší svůj nesporný talent zúročit v třetiligových Štěchovicích a M. Dolejš se rozhodl rovněž „šakalíky“ opustit a zamířil do divizního Hořovicka. L. Stracený si řekl, že po „čtyřicítce“ je třeba ubrat a na podzim již oblékal dres Černolic hrajících o dvě soutěže níže. Z fotbalového hlediska nejméně pochopitelné jsou ale přestupy mladých „třiadvacetiletých“ perspektivních M. Hniličky a D. Svozila do Čisovic, které se po půlce sezóny vyhřívají na první příčce Okresního přeboru Prahy-západ. Do kádru pak opačným směrem zamířili „pouze“ mladíčci J. Kotěra a R. Pešl, toť vše.

 

I přesto vypadala první čtyři kola poměrně nadějně – 5 bodů při skóre 5:4. Následovaly tři porážky s favorizovanými soupeři (Vykáň, Poříčany, Kutná Hora), kdy jsme si v podstatě ani „nečuchli“, nedali branku a naopak jich deset dostali. Napětí začalo stoupat. Na domácím hřišti jsme pak zdolali v té době nejhorší mužstvo soutěže Nové Strašecí a poté přišla překvapivá výhra v Poděbradech 3:2, kdy jsme za stavu 0:2 dohrávali bez vyloučeného hráče, a přesto dokázali urvat obrovsky cenné 3 body.

 

Sinusoida tradiční houpačky ale opět zafungovala…opět tři zápasy bez bodu, z toho dvě domácí porážky v poměru 1:5. A tak tři kola před koncem nepanovala nijak optimistická nálada. Jelo se do Velimi, která potřebovala nutně vyhrát, do Hřebče, odkud se body prostě nevozí a na závěr Klíčany, které v průběhu sezony notně posílili a odlepili se ze dna tabulky, kde ještě několik kol před koncem figurovali. Výsledek? 7 bodů a po skončení podzimní části tedy nadějných 18 bodů při skóre 21:38.

 

Vzhledem k tomu, že jsme měli na lavičce náhradníků povětšinou dva, maximálně tři „plejery“ a kádr prošel výraznou obměnou (většinou z kabiny ven) je to opravdu solidní bilance.

 

Hodnocení trenéra F. Fafejty a předsedy V. Bartáska.


„Je třeba si uvědomit, jakou soutěž hrajeme a s jakými mužstvy se v ní utkáváme. Příbram – 30 000 obyvatel, Kutná Hora – 20 000 obyvatel, Slaný 15 000 obyvatel… o finančních možnostech a kvalitách kádrů nemluvě. V soutěži je polovina mužstev, se kterými se můžeme v současnosti po sportovní stránce měřit a někoho z té druhé poloviny potrápit ve chvíli, kdy se vše sejde tak, jak si představujete. Fotbal se tady ve Hvozdnici dělá už několik let v pár lidech, kteří to dělají z lásky k fotbalu a kteří mají „šakala“ opravdu v srdci. Přesto se v zimní přestávce budeme muset zabývat otázkou posílení kádru a připravit se na boje o udržení, které ani letos nebudou jednoduché, a ve kterých to bohužel není v mnoha případech jenom a pouze o fotbale. Nic ale určitě předem nevzdáváme!“


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou