V Hradišti je moje druhá rodina, prozrazuje Hráč kola Martin Furár

0

Dalším vítězem naší ankety o Hráče kola se stal středopolař Hradiště Martin Furár. Jeho tým předvádí v jarní části soutěže parádní výkony a Martin se o své dojmy podělil i s námi.

Martine, jaké byly Vaše fotbalové začátky? Kdo Vás ke sportu přivedl?
Fotbal jsem si zamiloval už od mala a v pěti letech mě mamina vzala na nábor na stadion, tenkrát ještě v Pardubicích, kde jsme bydleli. V devíti letech jsme se přestěhovali do Plzně a díky strýcovi jsem začal hrát za Bolevec.

Proč jste věrný právě Hradišti? Spojuje Vás s ním něco?
V dorostu jsem s fotbalem na čas přestal, když se bohužel mojí prioritou spíš staly víkendové noční tahy a holky. Jenže po čase mi fotbal začal chybět, tak jsem hrál alespoň futsal. Potom jsem na nějakém turnaji potkal kamaráda ze základní školy a ten mě zlanařil do Hradiště, za což jsem mu moc vděčný. Teď už si ani neumím představit, že bych měl hrát někde jinde. V Hradišti je moje druhá rodina.

Co říkáte na ocenění Hráč kola?
Je to super. Konečně si taky můžeme vyzkoušet, jak se cítí profesionální fotbalisté, když si o sobě můžeme přečíst na internetu. A i sestava kola je super věc a potěší, když v ní máme tři zástupce.

Věděl jste, že se anketa každé kolo vyhlašuje?
Ano, spoluhráč mi poslal odkaz hned, jak jste web spustili, a dost se o něm s klukama bavíme. Třeba když bylo preview k minulému kolu, kde jsme se dočetli, že vysoko prohrajeme na Vodních Stavbách. Pak jsme se smáli, že byl odborník hodně vedle.

Váš tým v jarní části šlape jako hodinky. Je však ještě něco, co by se dalo zlepšit?
Vždycky je co zlepšovat. Když loni v zimě přišly mladé posily, tak jsme říkali, že výsledky půjdou stranou, že se budeme snažit hrát kombinační fotbal po zemi. Teď vidíme, že nám to začíná i přinášet výsledky a hrou se bavíme. Ale třeba proměňování šancí potřebujeme hodně zlepšit, kolikrát se na góly zbytečně nadřeme a tutové šance spálíme.

Jaký je podle Vás kolektiv v mužstvu Hradiště?
Kolektiv je úplně super, ani to snad nemůže být lepší. Nejsou žádné skupinky, všichni táhneme za jeden provaz, ať už na hřišti, nebo mimo něj při oslavě vítězství. Jak už jsem se zmínil, jsme skoro jako rodina.

Je hodně těžké skloubit fotbal s jinými aktivitami - prací, školou?
Ani ne, samozřejmě nejde nezmeškat ani jeden trénink a když je člověk na odpolední v práci má smůlu, ale naštěstí nemusím pracovat o víkendech, takže když jsem zdraví, tak si zápas nenechám ujít.

Co byste svému týmu popřál do závěrečných bitev jarní části ligy?
Popřál bych mu hlavně co nejméně zranění a snažit se urvat maximální počet bodů.

 

Martine, děkuji za vynikající rozhovor, určitě si myslím, že zdaleka nebyl poslední. Přeji Vám mnoho dalších úspěchů, nejen těch sportovních s Hradištěm, ale i životních!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou