Roztržka ukončila zápas už po poločase. Choval se jako zvíře, tvrdí domácí o kouči soupeře

0

Zápas pelhřimovské III. třídy mezi Hořepníkem a béčkem Nového Rychnova se nedohrál poté, co hosté odmítli za nepříznivého stavu 0:3 po strkanici po konci prvního dějství nastoupit do druhé půle.

Utkání se nevyvíjelo podle představ Novorychnovských. Vedoucí tým tabulky, který dosud zaznamenal osm výher z deseti zápasů totiž už v průběhu prohrával s nadšeně hrajícími domácími o tři branky. Jenomže zápas se nakonec nedohrál. Došlo totiž k situaci, která jej ukončila hned po poločase. Jak se vše odehrálo?

 

"Z našeho pohledu šlo o naprosto normální zápas, ve kterém nebyly žádné záludné zákroky a který se vyvíjel jasně v náš prospěch. Absolutně to neunesl hostující trenér Chalupa, který v průběhu první půle začal bezdůvodně sprostě urážet hořepnické hráče. Na konci poločasu si svou frustraci vybíjel i směrem k divákovi, stojícího poblíž jejich střídačky, kterému vyhrožoval fyzickou likvidací," zní z domácího hořepnického trenéra.

 

Podle nich vše vygradovalo ihned po ukončení první půle přímo na hřišti. "Z agresivního až nepříčetného chování jejich trenéra bylo zřejmé, že k fyzickému napadení našeho diváka může dojít, čemuž jsme chtěli zabránit. Proto začali naši hráči hostujícího trenéra odhánět, hráč č.3 Dlouhý ho pak několik vteřin držel za bundu. Samozřejmě pod vlivem emocí tam proběhly i nějaké nadávky z naší strany, reakce hráče Dlouhého byla pak zbytečná, ale nikoliv nějak přehnaně hrubá," uvedli domácí po zápase do oficiálního zápisu.

 

Hořepník ale za vzniklou situaci vinu necítí. "Celý incident byl jednoznačně vyprovokován neurotickým chováním hostujícího trenéra, což ostatně potvrdil i rozhodčí, který řekl, že se novorychnovský trenér choval v průběhu celého prvního poločasu jako zvíře. Osobně jsem se s tak sprostým člověkem na fotbalovém hřišti ještě nesetkal. Pokuď někdo takový má vychovávat mladé hráče, je to průšvih. Mrzí nás, že se zápas nedohrál. Kvalitní novorychnovský tým jsme chtěli porazit na hřišti a ne někde u kulatého stolu," krčil rameny zástupce Hořepníku.

 

A jak se k věci postavil rozhodčí duelu Václav Přibyl? "Hostující mužstvo odmítlo do druhého poločasu nastoupit. A to z důvodu fyzické roztržky po ukončení prvního poločasu. Po vzájemných urážlivých sprostých slovech se rozpoutala ještě na hřišti menší potyčka. Hostující trenér zřejmě frustrován nepříznivým vývojem se zapojoval do hádek s jedním domácím fanouškem, P. Dlouhým st., po kterém se odehrála strkanice na hrací ploše při níž tyty dvě osoby začaly tzv. škorpit a následně strkat. Do toho se zapojil i domácí hráč č.3 P. Dlouhý a to způsobem nepřiměřeným. Ihned dostal kartu žlutou a po té druhou a následně červenou.Mimo jiné se dva diváci hostujího mužstva dostali svévolně na hřiště a zřejmě chtěli tyto události řešit také. Hostující trenér trvá na tom,že ho hráč domácích držel pod krkem," uzavřel sudí ve své zprávě. 

 

Zápas tak nabídl jen jeden poločas a o jeho osudu se bude rozhodovat všude jinde, jen už ne na hřišti.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou