Žižkov jen tak tak vyřadil v poháru nadšeně hrající Jiskru

0

Fotbalová paráda v Ústí pokračovala i ve 2. kole Mol Cupu, téměř tisícovka diváků byla svědkem výtečného výkonu svého oslabeného týmu proti soupeři z druhé nejvyšší soutěže.

2.KOLO MOL CUP

JISKRA ÚSTÍ N.O. – VIKTORIA ŽIŽKOV 0:1 (0:1)             

SESTAVA ÚSTÍ :

Jech – M.Kopecký/65.Skalický/ - Lněnička – J.Chleboun  - Langer

Pazdera/59.Tichý/ - Mory - Falta – Souček – Nikodem

Kukla/46.Smejkal/

 

SESTAVA  ŽIŽKOV :

Winter – Pardubský – Mareš – Trapanovski – Sintean/46.Rondič

Žežulka/65.Švejdík/ – Beňo – Bazal – Čermák – Violotič 

Dočekal/46.Urbanec/

 

 

BRANKA:   30. Mareš                                 880 diváků  

 

Trenér Chudý už si zvyká na to, že musí v sestavě improvizovat, tentokrát šetřil na sobotní mistrák i lehce zraněného Tichého. Úvod zápasu patřil podle očekávání hostům, kteří měli optickou převahu, ale vážnější nebezpečí pro opět velmi jistého Jecha dlouho neznamenali. Byli to naopak domácí, kteří několikrát vyzkoušeli pozornost zkušeného gólmana Wintera. Ve 14. min. pálil z vápna Kukla, neujal se ani průnik a střela z úhlu Nikodema ve 26. min. Rozhodnutí přišlo jako blesk z čistého nebe v 30. min., když hostující obránce Mareš s velkým štěstím, ale parádně poslal half volejem odražený míč z 30m do šibenice – 0:1. Do konce úvodní části se již nic významného na hřišti neudálo.

 

Po přestávce bylo ale všechno jinak, trenér Jiskry poslal postupně na plac rekonvalescenty (Smejkal, Tichý, Skalický) a domácí začali soupeře zle prohánět. Jeden z nejslavnějších klubů české fotbalové historie pak v Ústí jen zoufale bránil těsné vedení. Domácí však doplatili na svoji slabinu, nevyužívání příležitostí. Už v 48. min. po pěkné kombinaci Langera se Smejkalem řešil Winter nebezpečnou ránu Nikodema z vápna. Obrovskou šanci spálil v 54. min. Falta, když zblízka hlavičkoval centr Langera vedle. O dvě minuty později se neujal ani pokus Smejkala z ostrého úhlu. V 61. min. měl po přímém kopu na hlavě gól také Lněnička, mířil však vysoko nad branku. V 69. min. předvedli ústečtí nacvičený signál po přímém kopu. Langerův centr vrátil před branku Chleboun, tam však obrovskou šanci Součka zmařil reflexívní zákrok Wintera. V 81. min. se do další velké příležitosti dostal Tichý po autu do vápna, ale ani on nedokázal z 8m prolomit smůlu. Hosté svůj těsný náskok ubránili, v 87. min. ještě vyzkoušel Čermák pozornost Jecha krásnou střelou z hranice šestnáctky a byl konec.

 

I přes veškerou snahu ústeckých borců, postupuje do dalšího kola Viktorka. Domácí hráče vyprovázel do kabin velký aplaus spokojených diváků. Byla to ta nejlepší pozvánka na sobotní zápas ČFL proti Viktorii Jirny.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou