Konec fotbalu v Čechách? Nový dokument režiséra Jakuba Koháka má premiéru už ve středu!

0

Chystá se skutečná lahůdka pro fotbalové a filmové příznivce. Už ve středu 29. srpna má totiž premiéru hořkosladký dokument režiséra Jakuba Koháka o amatérském fotbale - Konec fotbalu v Dolních Zálupech.

Filmů o fotbale není nikdy dost. A teď se fanoušci nejpopulárnějšího sportu mohou těšit na další kousek. Už ve středu se totiž naskytne možnost zhlédnout nový dokument režiséra Jakuba Koháka Konec fotbalu v Dolních Zálupech. O čem bude?

 

Už samotný název napovídá, že si Kohák posvítil na jev, který nelze přehlédnout. V poslední době totiž aktivních fotbalistů ubývá a s tím jde ruku v ruce stav, kdy okresní, menší kluby, ovšem mnohdy s obrovskou tradicí, nejsou schopny nadále pokračovat ve své činnosti a končí po desetiletích svá působení ve fotbalových soutěžích. Navíc se stále zvyšuje administrativní zátěž a finanční nároky a kluby mnohdy marně vyhlížejí pomocnou ruku, která by jim pomohla udržet se na fotbalové mapě České republiky. Nenávratně tak zmizí ze sezóny na sezónu odkaz mnohdy několika generací, hřiště na vesnicích zůstanou ležet ladem a plevelem tak zarůstají staré příběhy bitev, které se na okresních hřištích odehrávaly.

 

TRAILER:

 

K čemu došlo v Dolních Zálupech a jak se podobného konce vyvarovat? Kohákův dokument slibuje podívanou, která se dotkne srdce každého fotbalového fandy, navíc zachycuje často opomíjený význam amatérského fotbalu pro život na malém městě nebo vesnici.

 

Pro režiséra Jakuba Koháka nešlo o první setkání se snímkem z fotbalového prostředí. Fanouškům se jistě vybaví postava brankáře Káji Vachopulose, kterou Kohák ztvárnil v seriálu Okresní přebor. Málokdo už ví, že Kohák některé epizody populárního seriálu i režíroval. Nyní na tuto zkušenost navázal. Režisér je navíc sám velkým fotbalovým fanouškem a aktivním hráčem, takže se ve fotbalovém prostředí velmi dobře orientuje.

 

Hořkosladký dokument o amatérském fotbale Konec fotbalu v Dolních Zálupech najdete už ve středu 29. srpna exkluzivně na Stream.cz nebo na webu konecfotbalu.cz!

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou