Hvězda středečního kola Martin Voráček: V ČFL to byl určitě můj první hattrick

0

Na půdě Vltavínu se nevyhrává lehce a písečtí fotbalisté by o tom mohli vyprávět. Ve středu však přerušili negativní sérii z minulých sezón a v Praze se radovali z tříbodové výhry. Žlutomodří se trefili třikrát a na konci každé z gólových akcí byl Martin Voráček.

 

„Začátek sezony jsme neměli úplně nejlepší. Přestože herně zápasy z naší strany nevypadaly špatně, tak výsledkově se nám nepodařily. Na Vltavín jsme jeli bodovat, což se nám také povedlo. Získali jsme tři body, které jsme potřebovali a jsme za ně moc rádi," shrnul střelec z Prahy počínání svého týmu v prvních třech vystoupeních aktuálního ročníku třetí ligy.

 

Tři branky v jednom utkání se nedávají každý den. Jak je viděl sám Martin Voráček: „První gól vybojoval Martin Held, který proběhl půlkou hřiště a soupeři ho zastavili až faulem ve vápně. Penaltu jsem se štěstím nadvakrát proměnil. V první půli jsme byli lepší než Vltavín. Lépe jsme kombinovali a byli jsme nebezpečnější. Do druhého poločasu změnili domácí rozestavení. Začali hrát klasický systém 4-4-2 a přehrávali nás. Byli jsme v hlubokém bloku a spíše jsme se bránili, odkopávali míče a relativně brzy jsme dostali vyrovnávací gól. V tu chvíli to nevypadalo úplně dobře, ale naštěstí přišla standardka a z rohu, který zahrával Jakub Held, jsme dali na 2:1. Byl jsem v souboji s obráncem a připletl se do toho také gólman. Třetí gól byl vyústěním fotbalu, který se hrál nahoru-dolů. Nám se tam podařilo poměrně vysoko vypresovat míč, Tomáš Benetka ho zatáhl až do vápna a já jsem si odskočil na zpětnou přihrávku na penaltu. Dostal jsem těžký prudký míč a trefil jsem to o zem trochu se štěstím. Vedli jsme 3:1 a Vltavínu už se naštěstí podařilo pouze snížit, i když tam měl spoustu různých šancí a závarů před bránou."

 

Závěr byl až infarktový, ale žlutomodří ho ustáli a Martin Voráček tak mohl mít z trojice přesných zásahů větší radost než v případě dělby bodů. A kdy se mu podobný kousek povedl naposledy? „Myslím, že to bylo někdy v divizi. V ČFL to byl určitě první hattrick, " vzpomínal.

 

Tři body z horké půdy nepříjemného soupeře jsou velkou vzpruhou do sobotního zápasu, který svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna sehrají ve Velvarech. Výkop je naplánovaný na 17. hodinu.

 

Autor: Petr Brůha


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou