PŘEHLED: Okresní pohár v plném proudu! Obhájce padl už v prvním kole

0

Rakovnicko - Sezóna se blíží a před mistrovskými zápasy mohly některé týmy změřit své síly v okresním poháru. Jak si jednotlivé celky vedly?

Předkolo

 

SK Pavlíkov - TJ Sokol Kroučová 0:1 (0:0)

 

Kroučová přihlásila III.třídu, a tak se tyto dva celky budou potkávat i nadále. V tomto souboji zajížděli hosté do Pavlíkova v deseti lidech a dokázali zde zvítězit! O postupu rozhodl v 81. min. Jan Husák.

 

TJ Čistá - TJ Roztoky 1:5 (0:4)

 

Favorit zápasu potvrzoval svou roli hned od začátku, z čehož pramenilo poločasové vedení o čtyři branky. Trenér Pavel Hruška měl k dispozici zvučné posily, konkrétně Jakuba Číhaře, Zdeňka Špimra a Josefa Vejvodu. Bývalý kanonýr Olympie si připsal dva zásahy, jeho mladší kolega v útoku taktéž dvě a k ním se jedním zásahem přidal Zoufalý. Za Čistou vstřelil čestný gól Fidler.

 

TJ Sokol Pustověty - Slavoj Chrášťany 5:1 (3:1)

 

Nový účastník rakovnického OP přivítal na svém hřišti Chrášťany. Ty zde vstřelily jedinou branku, kterou zaznamenal Loula. To bylo oproti pěti domácím málo. Za Pustověty se trefil Elmerich, Matějovský, Šimon, Bauer a Sharankevych. Novou posilou Sokola je další hráč z rozpadlé Olympie Robert Kolář, jehož zkušenosti se budou jistě hodit.

 

TJ Šanov - TJ Baník Lubná 0:8 (0:3)

 

Suverénní jízda přinesla Lubné postup. Šanov se nacházel minulou sezónu na opačné straně tabulky, a tak se musel smířit se sestupem. Baník dokázal, že je trochu jinde a domácím nedal šanci. Henzély se trefil čtyřikrát, Trejbal zaznamenal hattrick a k ním se přidal jednou trefou Volf. Za hosty se představily také zvučné posily, konkrétně brankář Aleš Herink z Kolešovic, který se uvedl čistým kontem. Martin Němec z Olympie je dalším zkušeným hráčem a trio uzavírá další hráč z Kolešovic Michal Štícha.

 

1. kolo

 

TJ Sokol Kroučová - FC Olešná 1:4 (0:2)

 

Na Pavlíkov ještě Kroučová stačila, Olešná je ale přeci jen jiný soupeř. Po dvou trefách Radka Poláška, jedné Martina Křivánka a Aleše Hlavsy si připsala postup do dalšího kola. V dresu Olešné jsme mohli spatřit nové tváře, konkrétně Petra Ivanova (dříve Tatran), Martina Křivánka (Baník Libušín), Zdeňka Křováčka (Olympie) nebo Filipa Blechu (Sokol Hrusice). Změna proběhla také na lavičce, kde se v pozici hlavního trenéra představil Roman Zadák s vedoucím extrenérem Miloslavem Doležalem.

 

TJ Sokol Pustověty - TJ Sparta Lužná 2:4 (1:3)

 

I tyto dva týmy se budou nadále potkávat v soutěži. Lužná začala utkání lépe, když se nákop Procházky dostal přes Pokorného na Černého, který vybídl v náběhu Grilla a ten prostřelil Beneše - 0:1. Ve 23. min. si našel odkop domácích Pokorný, který vybídl Grilla. Ten se znovu dokázal uvolnit přes bránícího hráče a na přední tyč přidal svou druhou branku - 0:2.

 

I domácí se dokázali v prvním poločase prosadit. Sérii rohových kopů využil Sharankevych, který obdržel míč do vápna, využil volného prostoru a volejem mířil přesně k tyči - 1:2. Bohužel pro Pustověty se Sparta prosadila ještě jednou a to hned v následující minutě. Akce bratří Špičků započala u Josefa, který pelášil od poloviny hřiště. U vápna byl zastaven bránícím hráčem, míč se ale odrazil k Adamovi a ten křižnou střelou nedal Benešovi šanci - 1:3.

 

V 73. min. vzala Lužná domácím definitivní naděje na dobrý výsledek. J. Špička vysunul po lajně Bičíka, ten centrem našel Černého, jehož střelu vyrazil Beneš. Míč si ale našel tentýž hráč a uklidil - 1:4. Pustověty dokázaly už jen výsledek korigovat. Bauer si řekl dobrým náběhem o míč, dostal se přes bránícího hráče a před Procházkou nezaváhal - 2:4.

 

Výkon svých svěřenců hodnotil trenér Lužné Tomáš Pavlíček: "Dobrý vstup do okresních soutěží. Celý tým fungoval i přes drobé nedostatky, které vyplývají z letní dovolenkové nerozehranosti. Rozhodující pro výsledek byl důraz a jednoduchost v obraně a samozřejmě branky. Ty přinesla především aktivita obou útočníků, výborné střelecké představení Grilla a pohotovost Adama Špičky."

 

TJ Roztoky - FC Jesenice 7:2 (4:2)

 

Zápas otevřel rychlou brankou ve 2. min. Hruška, na jehož trefu odpověděl Jeníček. Vedení na stranu domácího celku ale vrátil svým druhým zásahem Hruška. Ve 29. min. zahrál mimo pokutové území rukou jesenický brankář Bajer a musel opustit hřiště. Jesenice se v prvním poločase zmohla ještě na jednu branku, kterou zaznamenal Šťastný, ale dvakrát se trefil ještě Číhař. Druhá půle nabídla ještě tři branky Roztok, které měl na starosti opět Číhař, který se tak domácímu publiku představil celkem pěti góly!

 

TJ Baník Lubná - FK Kněževes 5:2 (3:1)

 

Zajímavý zápas nabídlo první kolo poháru, kde se střetl postupující celek ze III.třídy proti Kněževsi, která hraje pravidelně na vrcholu tabulky OP a poslední dobu kraluje právě v poháru. To se minimálně tuto sezónu změní, neboť vyřazení obhájce poháru přišlo na samém začátku! Za Kněževes se představily nové posily, konkrétně to byl z Olympie Martin Havel a z Kolešovic Marek Houška. Prvně jmenovaný si připsal jeden zásah, další pak Milan Krejčí. Za domácí se prezentoval hattrickem Adam Trejbal, po jednom gólu si připsal Denis Vopat a Robert Henzély.

 

Fotografie od Štefana Ferencze právě ze zápasu lubenského Baníku s Kněževsí. Štefane, díky!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou