KP Vysočiny: Rozhovor s hráčem 20. kola Vojtěchem Uchytilem

0

 

Druhým vítězem hráče kola v krajském přeboru se stal dvougólový pravý obránce Vojtěch Uchytil z Herálce. Vojtěch dal druhý a třetí gól svého týmu a výrazně tak přispěl k jasnému vítězství proti Třešti. Při prvním gólu se zapojil to rychlé kombinační akce, po sérii narážeček dostal míč za obranu, kde po horším zpracování musel zaseknout a střílet levou nohou k protilehlé tyči. Při druhém kopal volný přímý kop z vápna a ten tečoval obránce do protipohybu brankáře.

 

 

Popište nám svoji kariéru. Jste odchovancem Hlinska, hrál jste i za Žďár nad Sázavou, nyní jste v Herálci?

 

Jsem rodák z Herálce, ale začínal jsem s fotbalem v Hlinsku, kam nás společně s Jirkou Skálou přivedl jeho táta. V Hlinsku jsem prošel všemi kategoriemi až do chlapů. Druhá sezóna v chlapech se mi střelecky povedla (to jsem hrál ještě útočníka) a ozval se Žďár nad Sázavou. V Hlinsku jsme hráli krajský přebor a já jsem si chtěl zkusit divizi tak jsem na nabídku kývnul. Bohužel po přestupu do Žďáru jsem se nedokázal vypracovat do základní sestavy a po hostování v Hlinsku a v Herálci jsem přestoupil do Herálce natrvalo.

 

Ve kterém klubu se Vám nejvíce líbilo, co tyto kluby odlišuje, když byste měl srovnávat?

 

Všude to bylo jiné. V Hlinsku jsem fotbalově vyrůstal a na ty časy rád vzpomínám. Ve Žďáře byl fotbal na vysoké úrovni, hráli jsme o postup do MSFL a těsně nám postup unikl. Navíc kádr zde byl opravdu kvalitní a široký, a přestože jsem se neprosadil do základní sestavy, spíše jsem střídal, tak to byla dobrá zkušenost a fotbalově se člověk hodně přiučil.

 

No nejvíce se mi líbí v mém současném působišti, v Herálci:) Máme tady skvělou partu a táhneme za jeden provaz. Navíc fotbalem žije celá vesnice a všichni společně si působení v kraji užíváme.

 

Vždy jste hrál krajního obránce? Na které fotbalové období nejraději vzpomínáte?

 

Kdepak:). Obránce jsem hrával  někdy do žáků. V dorostu ze mě udělali útočníka a tím jsem byl ještě do nedávna. Jednu sezonu nám chyběli obránci a trenér si vzpomněl, že jsem kdysi hrával obránce a už jsem se zezadu nehnul.:) Ale dopředu mě to táhne pořád, ale útočníků máme hodně, tak asi zůstanu vzadu :).

 

Myslím si, že nejradostnější fotbalové období prožívám nyní v Herálci. Hrajeme krajský přebor, což ještě nedávno nikoho ani nenapadlo, máme skvělou partu, dobrého trenéra ,hrajeme spolu dlouho a myslím, že na náš fotbal se nechá dívat.

 

Jste nováčkem krajského přeboru. Na co si letos troufáte?

 

Hlavní plán byl udržet se a to se nám snad už povedlo. Chtěli bychom skončit v tabulce co nejvýše, tak uvidíme, jak se zadaří. Myslím, že umístění do 5. místa by byl veliký úspěch.

 

Dle jarních výsledků to vypadá na boj o postup mezi Ždírcem a Humpolcem, když doma zvládnete dohrávku se Světlou a s přihlídnutím k losu, tak možná i mezi Vámi. Jak vnímáte boje o postup do divize.

 

Zase tolik to nevnímáme, sledujeme výsledky soupeřů a víme, že špice je kousek, ale je ještě hodně kol a postup nebyl naší prioritou. Pozici v tabulce si užíváme, ale samozřejmě uděláme všechno proto, abychom favority potrápili. Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát a s těmito soupeři to bude stejné.

 

Myslíte si, že by Váš klub v případě vítězství v KP akceptoval postup do divize?

 

To je otázka spíše pro vedení, ale těžko říci, jsme malý klub a nevím, jestli by to bylo v našich silách. Navíc postup nebyl našim cílem.

 

Co boj o sestup, přeci jenom padají čtyři týmy, nechává Vás chladným, nebo některým týmům fandíte více, jiným méně?

 

Byl bych rád, kdyby se zachránili Luka a Třešť. Jsou to týmy, které se snaží hrát fotbal a zápasy s nimi byli zajímavé.

 

Řekněte nám nějakou veselou historku z Vaší fotbalové kariéry?

 

V Herálci je těch veselých příhod hrozně moc, jsme doopravdy skvělá parta a jen každá cesta autobusem vydá na několik příběhů, ale radši si je nechám pro sebe.:)

 

Jinak si myslím, že hodně vtipné bylo moje počínání v některých zápasech loni na jaře, přišlo mi, že jsem snad zapomněl hrát fotbal. :)

 

Sledujete web fotbalunas.cz?

 

Váš web jsem začal vnímat asi minulý týden, když se o něm bavili kluci. Myslím, že je to super věc a jen tak dál.

 

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou