Okresní přebor PLZ-JIH: Rozhovor s hráčem 18. kola Jiřím Slachem

0

Přinášíme vám rozhovor s hráčem 18. kola Jiřím Slachem z týmu FK Nepomuk B!

Věděl jste o naší anketě „Hráč kola“?

Říkali mi to v úterý na tréninku spoluhráči. Já jsem  ale neměl moc času, takže jsem se do ankety nezapojil.

 

Jak jste se vůbec k fotbalu dostal? Jak dlouho ho hrajete?

Fotbal jsem začel hrát v 5 letech, už ho tedy hraju 34 let. K fotbalu mě přivedl můj děda, který býval předseda klubu v Nepomuku. Nejdřív jsem hrál za Nepomuku, pak šel na vojnu a začal tak hrát  v Janovicích 1.B třídu. Poté jsem se vrátil zpátky do Nepomuku, kde se hrál asi 6 nebo 7 let krajský přebor.  Já ale přestoupil do Klatov a hrál tam.

 

Zkoušel jste i jiné sporty?

Pouze rekreačně a to tenis a hokej.

 

Kdo je Váš fotbalový vzor?

Vždycky se mi líbil Zinedine Zidan.

 

Teď k Vašemu utkání proti Žinkovům. Nastoupil jste až v 60. minutě za stavu 2:1 pro váš tým. Dal Vám trenér nějaké speciální pokyny?

U nás v B týmu to hrajem tak, že je nás tam hodně těch starších kluků, kteří už mají zkušenosti a jsme tak trochu myšlenkou napřed před těmi mladšími. Já jsem trenérovi doslovně slíbil, že dám dva góly a se štěstím se mi to nakonec povedlo.

 

Nastupujete pravidelně až takhle v průběhu zápasu a zastáváte tak spíše tu funkci toho pověstného žolíka?

Jsme s trenérem takhle domluvení, většinou nastupuji až v druhém polčase. Je to z části i kvůli zdravotním problémům.

 

Vám se tedy povedlo vstřelit za těch 30 minut dvě branky, popsal by jste nám je trochu?

První gól byl po centru z pravé strany od Milosalava Vokurky. Obránce míč podběhl a já to chtěl trefit z voleje, ale nesedlo mi to. Pak jsem viděl, že se ke mě blíží obránce, tak jsem si ho přehodil a pak zakončil po zemi vedle brankáře. Ten druhý gól to byla už poslední minuta. Šli jsme s Vencou Švecem na jednoho obránce, já dostal přihrávku, zbavil se jednoho stopera a přihrál zpátky na hranici vápna, kde nabíhal Míra Švec. Brankař jeho střelu vyrazil a já to doklepnul do brány. Chodí tady na fotbal dost lidí, takže my se snažíme hrát hezky a kombinačně,  aby z toho také něco měli a bavilo je to.

 

Hodně zmiňované jméno je u Vás samozřejmě také Miroslav Švec, váš spoluhráč. Tomu se povedlo vstřelit v tomto utkání tři góly. Jak by jste ho jako hráče popsal?

On hraje i za áčko a jeho výhodou je to, že je na tom strašně dobře po fyzické stránce. Drží zásadní stravovací režim, je na sebe docela tvrdý a hodně se mu to vrací právě na hřišti. Když hraje za B tým, tak se na něj hodně spoléhá.

 

Na závěr, chtěl by jste něco vzkázat fanouškům a hráčům, kteří pro Vás hlasovali?

Určitě bych chtěl za hlasy moc poděkovat. Možná pro mě hlasovali i hráči z jiných týmů, kteří mě znají z dřívějška. Moc si toho vážím a tak trochu doufám, že to nebylo naposled.

 

 

Děkuji Vám za rozhovor a přeji hodně úspěchů v dalších utkáních!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou