FC PO OLEŠNÁ: Miloslav Doležal ve funkci trenéra končí, tým přebírá Roman Zadák

0

Olešná - V posledním zápase rozhodla o konečném pátém místě, když neprohrála v základní hrací době s Jesenicí. V minulé sezoně to byl bronz, nyní se toto pěkné umístění nepodařilo zopakovat. Smutnit ale na Olešné s uplynulou sezónou nemusí. Možná jen s tím, že trenér Miloslav Doležal skončil ve funkci hlavního trenéra. Jak nynější vedoucí týmu celý ročník hodnotí?

Ačkoliv Olešné nejspíše sudí Titlbach nepřál páté místo, nakonec jste ho před Jesenicí uhájili. Jste s tímto umístěním spokojeni?

 

Konečné 5. místo je po bronzové příčce vloni sice ústupem z pozic, ale já osobně jsem spokojený. Je tam samozřejmě několik kdyby, ale na to se nehraje...

 

Bratři Poláškové dali celkem 27 branek (Martin 12, Radek 15). Koho dalšího byste označil jako tahouna týmu?

 

V týmu je osa 7-8 hráčů, kteří si prostě dokáží udělat čas víceméně na každé utkání a ti jsou všichni tahouny týmu. Všichni na Olešné vědí, koho myslím.

 

Často jste dávali sestavu tak tak dohromady, ať už z důvodu zranění či pracovních povinností. Máte vyjednané či vyhlídlé nějaké posily a opustí někdo Olešnou?

 

Bohužel zejména na jaře jsme posledních 7 nebo 8 zápasů dohrávali prakticky v 11 lidech bez možnosti střídat. A to mnozí hráči s velikým sebezapřením a pod různými léky. Nějaké hráče vyhlídnuté máme, ale jména zatím neprozradím.

 

Postup z rakovnického okresu do I.B třídy je velký skok. Lužná to nezvládla, jaké šance dle Vás mají Lány?

 

Jaké šance mají Lány v I.B třídě? Těžko říct. Sice okres vyhrály, ale nebyly dominantním týmem. Vůbec to nebudou mít jednoduché. Ale neznám situaci okolo případných posil atd., takže těžko tipovat.

 

Žhavým tématem je jistě výkon rozhodčích. Nejen Olešná poznala, co takový rozhodčí dokáže. Ať už to je neprávem neuznaný gól nebo velké množství špatných výroků, někdy až úsměvných… Dokážete si to nějak vysvětlit?

 

K rozhodčím se vyjadřovat nebudu, všichni z nich mě znají a tím pádem i můj názor na ně. Navíc se s nimi od podzimu budu stýkat z pozice vedoucího mužstva mnohem častěji, takže bude více času na další vzájemné hodnocení.

 

Co Vás přimělo skončit na pozici hlavního trenéra? Kdo to vezme za Vás a zůstanete vůbec v klubu?

 

Co mě přimělo skončit na lavičce Olešné? Bylo toho více... Pracovní vytížení, zdravotní stav, vlastně krom jedné sezóny nepřetržitých 12 let u týmu. Ale jak jsem odpověděl v minulé otázce - byla mi nabídnuta pozice vedoucího týmu a tu jsem přijal. Roli trenéra přebere Roman Zadák, který má hráčské zkušenosti z 2.ligy z Kladna, takže věřím, že vše bude OK.

 

Jak byste své angažmá v roli hlavního trenéra zpětně zhodnotil?

 

Na hodnocení mého působení na Olešné se zeptejte jiných. Každopádně byla období dobrá i špatná. Nicméně ze všech si uchovám krásné vzpomínky!

 

Jaký nejlepší fotbalista prošel trenérskou školou Miloslava Doležala?

 

Nedovolím si říct, kdo byl nejlepší, protože výborných hráčů bylo a je na Olešné hodně. A doufám, že mnoho dalších bude.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou