Žebříček TOP 10 střelců plzeňského kraje!

0

Nedávno jsme Vám přinesli žebříček nejlepších kanonýrů českých trávníku v sezóně 2017/18, který porovnával střelce od třetí nejvyšší soutěže až po nejnižší třídy. My se nyní zaměříme pouze na kanonýry v plzeňském kraji. Kdo byl na základě našich kritérií tím gólově nejproduktivnějším?

Abychom mohli jednotlivé soutěže a jejich kanonýry vůbec porovnat, stanovili jsme už po podzimní části koeficienty obtížnosti a podle nich přesné trefy fotbalistů přepočítali do celkového žebříčku kanonýrů. Logicky tedy platí, že čím vyšší soutěž, tím se počet gólů násobí větším koeficientem.

 

Na vrcholu žebříčku kanonýrů na Plzeňsku stanul útočník třetiligových Domažlic Petr Došlý. Ten nastřílel 26 bodů a v naší tabulce nasbíral 52 bodů. Došlý navíc skončil na děleném druhém místě v rámci celého Česka.

 

Hned o dvacet gólů více má na kontě Stanislav Schejbal ze Zbůchu. Ten ale hraje „pouze“ okresní přebor a po vynásobení příslušným koeficientem tak nasbíral 41,4 bodu.

 

O 1,8 bodu méně získal Tomáš Tlustý ze Staňkova. Nejlepší střelec 1.B třídy sk. A se střelecky prosadil 36 krát a výrazně tak přispěl k vítězství Staňkovských v soutěži.

 

Z pohledu nastřílených gólů byl nejlepším střelcem na Plzeňsku Jan Hečko z Hošťky. Ten soupeřům nasázel neuvěřitelných 53 tref! Vzhledem k tomu, že se jednalo pouze o nejnižší soutěž na Tachovsku, tedy o IV. třídu, tak mu se ziskem 37,1 bodu těsně unikly pomyslné stupně vítězů.

 

Na pátém místě v našem žebříčku plzeňských kanonýrů se umístil Lukáš Bydžovský, jenž 26 góly pomohl Tachovu k postupu do divize. Po vynásobení koeficientem pro Krajský přebor má Bydžovský na kontě 36,4 bodu.

 

TOP 10 nejlepších střelců plzeňského kraje:

 

1.Petr Došlý (Domažlice, ČFL) – 26 gólů, 52 bodů

2. Stanislav Schejbal (Zbůch, OP Plzeň - Sever) – 46 gólů, 41,4 bodu

3. Tomáš Tlustý (Staňkov, 1.B třída sk. A) – 36 gólů, 39,6 bodu

4. Jan Hečko (Hošťka, IV. třída – Tachov) – 53 gólů, 37,1 bodu

5. Lukáš Bydžovský (Tachov, KP) – 26 gólů, 36,4 bodu

6. Filip Socha (Nečtiny, OP Plzeň – Sever) – 38 gólů, 34,2 bodu

7. Martin Wolf (Tlumačov, 1.A třída) – 28 gólů, 33,6 bodů)

8. Petr Bukovský (Osvračín, OP Domažlice) – 35 gólů, 31,5 bodu

9. – 10. Jan Lavička (Kralovice, 1.A třída) – 26 gólů, 31,2 bodu

9. – 10. Michal Pelnář (Bolevec, 1.A třída) – 26 gólů, 31,2 bodu

 

Žebříček nejlepších kanonýrů v Česku naleznete zde.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou