Mladší žáci OFS Žďár nad Sázavou získali titul mistrů republiky!

0

 Ve dnech 14.-15. června se v Praze na Motorletu konalo Mistrovství republiky okresních fotbalových výběrů v kategorii U12. 

Pod vedením trenérů Josefa Chmelíka a Petra Procházky žďárský výběr ovládl celý turnaj a stal se mistrem republiky! Jde o obrovský úspěch celého našeho okresu Žďár nad Sázavou.

 

Od září 2017 sehrál okresní výběr Žďár nad Sázavou 23 zápasů než mohl zvednout nad hlavu vítězný pohár mistrů republiky. Proti okresním výběrům celé republiky si  jen v jediném případě odnesl porážku, proto je konečné první místo ve správných rukou.

 

Výběr OFS Žďár nad Sázavou U12 se zúčastnil ve dnech 9. a 10. května v Hluku na Moravě semifinálového kola pásma východ , kam se kvalifikovalo sedm krajských vítězů. Kraj Vysočina zastupoval  výběr hráčů OFS Žďár nad Sázavou, který se kvalifikoval, když za sebou nechal v celoročním krajském klání výběry OFS Třebíč, Jihlavy, H. Brodu a Pelhřimova.

 

Soupeři v Hluku nám byli výběry OFS Náchod, Olomouc, Ústí nad Orlicí, Bruntál, Brno a Uherské Hradiště. Do finále si mohli proklestit cestu jen první tři mužstva v pořadí, které doprovodí tři výběry z pásma západ, jejichž turnaj se uskuteční 16. a 17. května. Finále se pak uskuteční  14. a 15. června v Praze.

 

Po náročné tříhodinové cestě autobusem nás čekalo první utkání dne proti výběru Ústí nad Orlicí. Rychlé dvoubrankové vedení nás ukolébalo a soupeř, který v závěru snížil nám zle zatápěl. Výhru jsme si již ale pohlídali a do druhého zápasu proti výběru Bruntálu jsme nastupovali v dobrém rozpoložení. To jsme proměnili v jasné vítězství a mohli se chystat na zápas proti výběru Náchoda.

 

Ten jako my, oba předchozí zápasy vyhrál. Výborné utkání, ve kterém jsme měli více šancí, však skončilo bezgólovou remízou. Poslední zápas prvního dne nás čekalo Uherské Hradiště a vítězství by nás již posouvalo na finálový turnaj do Prahy. Nervozita nám svazovala nohy, ale kýžený gól vstřelený tři minuty před koncem Adamem Bártou se ukázal být jako postupový. Závěr dne kluci strávili sledováním utkání finále českého poháru Slávia - Jablonec.

 

Druhý den jsme začali utkáním proti výběru Olomouce a zápas to byl hodně kvalitní. Začátek nám trochu utekl a museli jsme dohánět  jednogólové manko. Po vyrovnání,  které přišlo pět minut před koncem jsme chtěli zápas otočit, ale po brejku se soupeř  ujal půl minuty před koncem vedení. Hned z rozehrávky  však  vyrovnal Dominik Čejka, když napálil míč na branku a přehodil brankáře. Zavládla obrovská euforie a remíza byla asi spravedlivým vyjádřením sil na hřišti.

 

Poslední utkání proti Brnu nám stačila remíza k druhému místu. Po dalším pěkném zápase v němž branka nepadla jsme si mohli dojít pro medaile a pohár, který nám předal mimo jiné člen komise mládeže FAČR a bývalý hráč Sparty a Plzně  Roman Vonášek.

 

Výsledky:

OFS Ústí nad Orlicí  2:1

Branky: Holec, Hudák

OFS Bruntál  3:1

Branky: Holec 2, Hudák

OFS Náchod 0:0

OFS Uherské Hradiště 1:0

Branka: Bárta

OFS Olomouc 2:2

Branky: Čejka 2

OFS Brno 0:0

 

Sestava:  Dvořák Mil. – Hendrich, Hudák, Dvořák Mar. (SFK Vrchovina), Čejka, Seknička, Holec, Stoček, Koutník (všichni FC Žďas), Toman (Rozsochy), Mikišek (Bobrová), Bárta, Sklenář (V.Meziříčí), Žila (Bystřice)

Trenéři: Josef Chmelík a Petr Procházka(oba FC Žďas)

 

Hodnocení trenérů:

Od září jsme bojovali o tuto šanci se porvat o pražské finále. V Hluku o nás bylo výborně postaráno z hlediska stravy i ubytování.  Za vše  patří proto velké díky okresnímu fotbalovému svazu a vedoucímu týmu panu Machovi, že vše běželo jak má a my se mohli soustředit jen na fotbalové věci. 

 

Konečné pořadí:

 1. OFS Náchod 

2. OFS Žďár nad Sázavou

3. OFS Olomouc

4. OFS Ústí nad Orlicí

5. OFS Brno

6. OFS Bruntál

7. OFS Uherské Hradiště

 

Finále Praha 14. a 15. června

Ve finálovém turnaji v Praze na Motorletu se musel po čtyřdenním vytrvalém dešti sehrát první den na umělé trávě. Naštěstí se hrálo za chladného počasí, a tak nám umělá tráva nevzala tolik sil. Všechny tři zápasy jsme ve čtvrtek vyhráli a rázem byli velkými favority na zisk titulu. Do čtyřhvězdičkového hotelu Galaxie, kde jsou ubytováni při reprezentačních srazech všechny naše mládežnické reprezentace jsme odjížděli proto v dobrém rozpoložení.

 

Druhý den v pátek nás za velkého vedra, čekala již na travnatém hřišti v prvním zápase Olomouc. Ta porazila předchozí den Náchod, který byl po úvodním dnu za námi na druhém místě. Naši hráči ale zahráli neskutečně a soupeře smetli vysoko 6:1.

 

V závěrečném zápase nás poté čekal Náchod, kterého na nejvyšší příčku posouvalo jenom vítězství nad naším výběrem. V zápase jsme v prvním poločase zahráli výborně v obraně a z penalty šli do vedení po brance žďárského Sekničky. Náchod ve druhém poločase přidal a pět minut před koncem dokonce vyrovnal. Víc již toho ovšem nestihl a tak po závěrečném hvizdu rozhodčího mohli propuknout veliké oslavy.

 

Pohár a zlaté medaile pro mistry republiky okresních výběrů nám předali bývalý reprezentační a ligový hráči Roman Vonášek a Luboš Zákostelský.

 

Sestava mistrů republiky:  Dvořák Milan – Hendrich, Hudák, Dvořák Martin (SFK Vrchovina), Čejka, Seknička, Holec, Stoček, Koutník (všichni FC Žďas), Toman (Rozsochy), Mikišek (Bobrová), Bárta, Sklenář (V.Meziříčí), Žila (Bystřice)

Trenéři: Josef Chmelík a Petr Procházka(oba FC Žďas)

 

Výsledky:

OFS KLATOVY 3:0

OFS PRAHA 6:2

OFS BEROUN 2:1

OFS OLOMOUC 6:1

OFS NÁCHOD 1:1

 

Konečné pořadí:

1. OFS Žďár nad Sázavou 

2. OFS Náchod

3. OFS Klatovy

4. OFS Praha

5. OFS Olomouc

6. OFS Beroun

 

Na turnaji posbírali hráči výběru OFS ŽĎÁR NAD SÁZAVOU několik ocenění. Nejlepším brankářem se stal Martin Dvořák a nejlepším střelcem pak Patrik Stoček, který vstřelil šest branek!!!

 

Odkaz na článek v Deníku Vysočina zde: https://zdarsky.denik.cz/fotbal_region/zdarsky-vyber-se-stal-mistrem-republiky-20180620.html


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou