FOTO: Turnaj v malé kopané v Kounově ovládl po dvouleté odmlce opět FC Fokeful

0

Kounov - V sobotu 23. června se konal další ročník tradičního turnaje v malé kopané v Kounově. Letošní ročník byl rekordní v počtu přihlášených družstev, čtrnáct týmů bylo rozlosováno do dvou skupin po sedmi a čtyři týmy z každé skupiny postupovaly do dalších bojů.

Ve skupině A se postupně představily FC Fokeful, který již turnaj v letech 2014 a 2015 ovládl. Dalšími týmy byly Chelsea Chomutov, Pizdec FC, Beasti ze hřiště, domácí Kounov, který byl složen z lidí Probios Kounov a doplněn třemi fotbalisty, ostudu rozhodně neudělal i přes všechny prohrané zápasy. Dalším týmem byli příznivci SK Slavia Praha a to Sešívaní Raci, kteří předváděli velké věci nejen na turnaji, ale také po skončení (smích) a posledním týmem této skupiny byly Notorický pušky.

 

Ve skupině B byl obhájce triumfu z loňského roku. Traverza Hředle ale těsně před startem turnaje málem svůj tým odhlašovala, nakonec dali dohromady poměrně silný tým, ale vůbec se jim nedařilo. Za Benfiku nastoupilo několik hráčů, kteří dotáhli minulý ročník domácí Kounov k druhému místu. Dalšími týmy byly Gullit Gang, Nesuchyně Club, Old Boys Kněžice, Sausage Club a Cheza.

 

V 10hod. se turnaj rozeběhl úvodními zápasy, které měly být šlágry skupin. FC Fokeful v pěkném utkání remizoval s velmi dobře hrajícím týmem Chelsea Chomutov a obhájce Traverza podlehl silné Benfice. Přítomní diváci a hráči, kteří zrovna své zápasy nehráli, si kromě piva mohli vychutnávat velké množství vstřelených branek, nebo si také mohli zahrát stolní fotbálek. Pouze jeden zápas celého turnaje skončil bezbrankovou remízou. O postupy se bojovalo až do posledních zápasů a to se muselo líbit.

 

Skupinu A po čtyřech výhrách a dvou remízách ovládl FC Fokeful (Chelsea Chomutov 2:2, Pizdec FC 4:2, Beasti ze hřiště 2:0, Kounov 3:1, Sešívaní Raci 1:1, Notorický pušky 4:1). Místo druhé patřilo díky dvanácti bodům Notorickým puškám a třetí místo Sešívaným Rakům, hráči tohoto týmu možná až překvapivě hladce porazili Chelsea Chomutov v poměru 4:0. Čtvrté postupové místo se určilo až posledním zápasem ve skupině. Pizdec FC potřeboval uhrát nejhůře remízu proti Sešívaným Rakům, s vypětí všech sil se to povedlo (utkání skončilo 1:1) a díky lepšímu vzájemnému zápasu s Chelsea Chomutov postoupil právě Pizdec FC. První nepostupové místo patřilo tedy hráčům Chelsea Chomutov, kteří do kounovského areálu přijeli již v pátek večer něco popít a připravit se na sobotní turnaj a odjížděli jako poslední v neděli odpoledne se slovy „za rok se tady uvidíme znovu.“ Poslední dvě místa obsadila mužstva Beasti ze hřiště a Kounov.

 

Skupinu B ovládla poměrně jistě Benfika, která byla nejlepší ve skupinách ze všech čtrnácti týmů. Po šesti odehraných zápasech měli hráči tohoto týmu na kontě 16 bodů (Traverza Hředle 2:1, Gullit Gang 5:2, Nesuchyně Club 3:0, Old Boys Kněžice 3:1, Sausage Club 5:4, Cheza 1:1). Druhé místo v této skupině obsadili dorostenci divizního SK Rakovník hrající pod názvem Gullit Gang a stupně vítězů ve skupině uzavíral celek Nesuchyně Club. Posledním postupujícím týmem byli fotbalisté Old Boys Kněžice, kteří ve svém posledním zápase přestříleli Hředle 6:4 a o jeden bod skončili před Chezou. Obhájce Traverza Hředle zakončil základní skupinu až na šestém místě s pouhou jednou výhrou. Poslední místo této skupiny zbylo na Sausage Club.

 

Čtvrtfinále se hrálo systémem křížem.

A1 – B4: FC Fokeful – Old Boys Kněžice 4:1. Utkání v poklidu hráči největšího favorita na celkové vítězství zvládli.

 

A2 – B3: Notorický pušky – Nesuchyně Club 3:2 ve vyrovnaném utkání až do samotného konce.

 

A3 – B2: Sešívaní Raci – Gullit Gang 0:0, pk. 4:3. Ani jeden tým si nedokázal přes dobře bránící hráče vytvořit gólovou šanci, která by případně zápas rozhýbala, a tak došlo na pokutové kopy, ve kterých se rozhodlo v sedmé sérii po penaltě Krause o postupu Sešívaných.

 

A4 – B1: Pizdec FC – Benfika 0:1 po gólu přímo z rohu. Parádní zápas, ve kterém chtěly vyhrát oba týmy, ale nakonec zápas rozhodla šťastná branka, o kterou se postaral Hankocy. Hráči z Pizdec FC se ale turnajem bavili dále a ve stanu, ve kterém kromě hřiště trávili nejvíce času, se bavili a přispěli ke skvělé atmosféře. Skandovali a zpívali. Pro pořadatele bylo dobré, že stan byl přikotven a vydržel stát (smích).

 

V prvním semifinále padlo sedm branek, Notorický pušky o gól přehrály Benfiku. Druhý semifinálový zápas se FC Fokeful dostal do dvoubrankového vedení proti Sešívaným Rakům, pak přišlo snížení a Raci ožili. Navíc k tomu přispěla i atmosféra a fandění od hráčů Chelsea Chomutov, kteří začali zpívat chorály SK Slavia Praha, které jsou slyšet na Tribuně Sever a to hráče hnalo kupředu. FC Fokeful znovu odskočil. Míč si poté vzal číšník Dominik Fujera a blýskl se neuvěřitelnou akcí, obhodil si bránícího hráče a střelou na zadní tyč překonal Jardu Červeného. Další branka už ale nepadla, a tak FC Fokeful po hattricku Sklenky porazil Sešívané Raky 3:2.

 

V zápase o třetí místo došlo k domluvě mezi Benfikou a Sešívanými Raky, že utkání rozhodnou pouze penalty. Rajninec z Benfiky chytil dva pokusy, Kraus na druhé straně dokonce čtyři. Vítězství 2:0 po penaltách patřilo tedy příznivcům Slavie Praha, pro které to byl první úspěch po necelém roce existence Sešívaných Raků.

 

Ve finále proti sobě nastoupily týmy Notorický pušky a FC Fokeful. Pušky vzhledem k tomu, kolik toho během dne vypily, byly ve finále možná trochu překvapivě. Nicméně se dostaly do dvoubrankového vedení a bylo zaděláno na překvapení. To ale FC Fokeful nedopustil, vstřelil čtyři branky a v utkání zvítězil 4:2.

 

Po chvilce připravování cen a také pokřiků chorálů Slavie a Sparty se šlo na vyhlášení. Nejprve byli oceněni jednotlivci. Nejlepším hráčem turnaje byl zvolen Jakub Sklenka z FC Fokeful, brankářem byl opět po roce vybrán Daniel Rajninec, který letos hájil barvy Benfiky. Vyhlašoval se také nejlepší střelec a tím se letos stal Vítězslav Hankocy se čtrnácti trefami, když o pouhou jednu branku porazil Františka Kalaše.

 

Celkové pořadí:

 1. FC Fokeful

 2. Notorický pušky

 3. Sešívaní Raci

 4. Benfika

 5. Gullit Gang

 6. Nesuchyně Club

 7. Pizdec FC

 8. Old Boys Kněžice

 9. Chelsea Chomutov

10. Cheza

11. Traverza Hředle

12. Sausage Club

13. Beasti ze hřiště

14. Kounov

 

Ohlasy k turnaji.

Jakub Kail (Nesuchyně Club): "Šli jsme do turnaje s tím, že chceme vyhrát, jenže se nám nepodařilo podávat takové výkony, které jsme chtěli. Bylo nás osm a z toho jsme všichni hráči směrem dopředu, takže vzadu to trošku vázlo. Máme za sebou třetí rok a pokaždé jsme postoupili ze skupiny, což si myslím, že je celkem úspěch. Konec ve čtvrtfinále nás mrzel, protože jsme na svého soupeře určitě měli, bohužel se nepovedlo. Jinak turnaj v Kounově byl jako každý rok skvělý, těšíme se na příští rok." 

 

Lukáš Beneš (Pizdec FC): "Turnaj byl dobrý, pivo chutnalo. Jediná kaňka byla absence rozhodčích. Jinak bylo vše OK. Dali jsme si pivo, pokecali, zahráli fotbal a o to jde."

 

Vítězslav Hankocy (Benfika): "23. června jsme se s přáteli zúčastnili fotbalového turnaje v Kounově. Velice se nám to líbilo, dobrá akce, dobrá organizace. Zúčastnili jsme se druhým rokem po sobě a velmi dobře si zahráli, velmi kvalitní týmy. Vyšlo nám super počasí, prostory byly připraveny i nejhorší, tím pádem na déšť a podobně. Celý den doprovázela hudba, kiosek či občerstvení. Určitě se další rok opět zúčastníme. Mluvím za celý tým a dáváme velkou pochvalu za pěkný průběh. Den nám kazil občas menší studený vítr."

 

Petr Kabele (Notorický pušky): "Turnaj v Kounově byl dobrý. Jsem spokojen i s naším umístěním, druhé místo je skvělé. A když se podívám zpětně, kolik jsme toho vypili, tak je až neuvěřitelné, že jsme hráli finále (smích). Za každý gól, který jsem dal, jsem se odměnil několika pivy (smích)."

 

Petr Čech (Sešívaní Raci): "Do turnaje v Kounově jsem šel bez jakéhokoliv očekávání. Bylo nás celkem šest, přičemž Dominik je příležitostný fotbalista. Nakonec musím smeknout, jak jsme se dokázali takticky dostat až do semifinále, kde měl zrovna den Kuba Sklenka. Všichni v týmu od Aleška až po Dominika šlapali na 100%, a proto jsme byli odměněni 3. místem. Jinak pivo výborný, klobiny výborný. Snad jen příště koupit radši finskou vodku."

 

Fotogalerie z turnaje od Lukáše Ilberga - moc děkujeme!

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou