FC 05 ZAVIDOV: Letošní sezóna se hodně nepovedla, rezerva má jistě navíc

0

Zavidov – O uplynulé sezóně se těžko hledají pozitivní slova. To ví i Aleš Kraus, který by čekal od svého týmu daleko víc. A že na to Zavidov má. Nevyrovnané výkony vyústily v konečné jedenácté místo rezervy, A-tým spadl, a tak uvidíme, jak to bude s tímto celkem vypadat příští soutěžní ročník.

Rezerva nevstoupila do soutěže tak, jak by si představovala. Nejvyšším debaklem byl desetigólový příděl v Lišanech hned ve 4. kole. Ke konci soutěže se datuje nejvyšší výhra doma s Rynholcem, která mohla být i bez tolika obdržených branek, ale zavidovští hráči zbytek zápasu už jen dohrávali (6:3). Dokázali také sehrát vyrovnané duely s těmi nejlepšími, např. Lány dokonce doma porazili, venku to dotáhli do nerozhodného konce. Pak tu byly ale zápasy jako s Kroučovou, které se nepovedly. Vyzpovídali jsme Aleše Krause, jak vidí svým pohledem celosezónní působení zavidovského celku.

 

Panuje v Zavidově spokojenost s umístěním rezervy?

 

Tak abych pravdu řekl, tak o spokojenosti určitě nemůžeme hovořit. Měli bychom se pohybovat na jiných místech tabulky, než je jedenáctá příčka, která je daná jen tím, že to Olympie odhlásila. Je to však všechno ovlivněno tím, jak se rezerva sejde. I přesto, že si kluci chodí kopnout většinou bez tréninku, jednou týdně na žízeň, tak by měl být náš bodový zisk daleko větší.

 

Jaký zápas v rakovnickém OP byl pro vás nejlepším a kde jste naopak vyhořeli?

 

Určitě asi nejlepší výkon jsme předvedli na jaře doma proti postupujícím Lánům, naopak nejhorší byl podle mě rozhodně zápas v Kroučové, kde jsme absolutně vyhořeli. Nebudu mluvit o podzimním zápase v Lišanech, ten bych nechal trezorovou záležitostí. Je to opravdu kolikrát k pláči, co dokážeme leckdy předvést. Opět se vrátím k tomu, jak se sejdeme. Jeden týden porazime vedoucí Lány a o týden později jedeme v jedenácti do Slabec se třemi zraněnými. Jednou předvedeme opravdu výborný výkon a za týden se kopeme za uši v předposlední Kroučové.

 

Jak probíhala doposud spolupráce A-týmu s rezervou a jak tomu bude nyní?

 

Spolupráce nebyla příliš dobrá, avšak kluci z áčka nikdy nenechali rezervu ve štychu. Problém je ten, že A-tým bojoval do konce sezóny o záchranu, a tak měla většina kluků zákaz chodit za béčko. I když většinou i přes nesouhlas trenéra šli. Na druhou stranu nemyslím si, že ta pomoc byla jednostranná. Byly i zápasy jako v Klecanech, Tochovicích či doma s Libušínem, kdy se nám pomoc hráčů z béčka náramně hodila. Spolupráce by měla být určitě lepší, zkusíme s tím do nové sezóny něco udělat, je to všechno o komunikaci, která zde absolutně chyběla.

 

Co se v Zavidově změní sestupem áčka z I.A třídy? Odejdou nějací hráči nebo naopak?

 

Po sestupu áčka se budeme snažit hrát důstojnou roli v I.B třídě. Tým by měl zůstat povětšinou stejný jako ten, co kopal  I.A. třídu. Jediným, kdo ohlásil konec kariéry, je legenda Jarda Kukla, i když se ho budeme snažit ještě ukecat. Poté ještě naznačil Kuba Jančařík, že nebude chodit tak často kvůli rodinným povinnostem. Avšak věřím, že kdykoliv budeme potřebovat pomoc, tak se na něj budeme moci spolehnout. Chceme doplnit kádr alespoň o 3-4 mladé kluky. Uvidíme, jak to dopadne. Doufám, že se nám povede někoho přivézt. Další změna nastane na pozici trenéra mužstva, kde skončil na vlastní přání Bedřich Koch. Nyní tak hledáme nového kouče, máme pár jmen vytipovaných, ale vše je v jednání. Musíme tuto nepříjemnou situaci vyřešit co nejdříve. Podle nového trenéra se pak bude všechno odvíjet. Snad to dobře dopadne.

 

Svou zkušeností tým táhl Petr Čech starší spolu s Danielem Deverou. Kdo další se k ním přidal?

 

V rezervě je opora každý, kdo chodí pravidelně a můžeme se spolehnout, že přijde. Stačí se kouknout na střelce týmu, když se během sezóny za béčko trefilo 19 různých hráčů, protože každý týden hrála jiná sestava. Určitě však stojí za vyzdvihnuti Petr Čech mladší, který tuto sezónu přišel kdykoliv mohl a byl naším klíčovým útočníkem. Zapojil se i do A-týmu a doufám, že bude do budoucna stejná zavidovská opora jako byl a je jeho otec.

 

Jaký názor máš na výkon rozhodčích? Chyby dělá každý, i sudí jsou jen lidé, ale… Jak jsme mohli v několika zápasech vidět, těch chyb bylo opravdu mnoho a leckdy sudí zápas i hrubě ovlivnili. Ať už neuznaným gólem nebo naopak uznaným, ale z ofsajdu. Myslíš, že u některých se dá mluvit o zaujatosti?

 

Rozhodčí to je kapitola sama pro sebe. Je až neuvěřitelné, co se v českém prostředí děje. Nevím, co na to říct. Setkávám se s tím už od žáků, že rozhodčí záměrně ovlivní zápas. A to, co letos s námi předvedli v I.A. třídě, to už byl strop. Dá se říct, že celé jaro si rozhodčí a týmy se spoustou peněz narýsovali přesně tak, jak chtěli. Jeden týden nás zaříznou a druhý týden ještě přijedou k nám a tváří se jako největší kamarádi. Asi na to musí mít člověk povahu. Úplně to lidem otráví fotbal, protože nikoho nebaví jet 2 hodiny na zápas, tam si s vámi rozhodčí dělá, co chce, ještě se vám směje do obličeje a pak jedete 2 hodiny zpět. Pak se člověk nemůže divit, když se každý týden objeví článek o inzultaci rozhodčího. Aby to pak měli pro koho pískat. Nechci někomu křivdit, samozřejmě je spoustu rozhodčích, kteří jsou féroví, ale jsou i už profláklá jména, která rozhodně nechcete potkat. Je to smutné, když půlka jara není o fotbale, ale o tom, kdo má více peněz a kdo se chce zachránit.

 

Jaký celek tě v soutěži nejvíce zklamal a naopak?

 

Nejvíce mě zklamal rozhodně náš tým, protože vím, že naše béčko má daleko navíc. A překvapil? Nevím, okres má takovou úroveň, že pomalu každý může hrát s každým. Určitě mě překvapily Lány, které byly ještě předloni na padáka a letos postoupily. Zde je vidět, že stačí posílit tým o 3-4 slušné hráče a během roku jste na opačné straně tabulky. Dále se také hodně zvedly Lišany, které mají dobře poskládaný tým a do budoucna budou dle mého názoru aspirovat o nejvyšší příčky.

 

Povídá se, že má v brance skončit Jarda Kukla. V tom případě byste si museli s Martinem Štillerem rozdělit ve dvou dva týmy. Jak to vypadá s gólmany?

 

Jak už jsem řekl, Jarda všechny přesvědčuje o svém konci, ale uvidíme, co se dá dělat. A pokud by tato situace nastala, tak se dle mého názoru musí ještě jeden brankář sehnat. Nejde chytat dvě soutěže ve dvou, nikdy nevíte, co se může stát. Já si například hned první kolo zlomil prst a pak jsme museli doufat, aby se nic dalšího nestalo. Uvidíme podle nového trenéra, jakou bude mít vizi, ale jak říkám. Dle mého názoru by byl ještě jeden gólman potřeba.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou