TJ ČISTÁ: Jediným pozitivem je záchrana soutěže

0

Čistá - Dlouho to vypadalo, že tento klub spadne. V úvodních sedmi zápasech byla Čistá bez bodu. Během soutěže utrpěla dva velké debakly, ale do jejího konce nasbírala také čtyři výhry, které oproti dvěma šanovským na záchranu stačily. O hodnocení sezóny se s námi podělil Matěj Koloc.

Čistá je se 77 góly jednoznačně nejčastěji inkasujícím celkem soutěže. Během ročníku 2017/18 utrpěla dva velké debakly, zejména prohra 10:2 v Chrášťanech zabolela, na domácím hřišti ale svou porážku odčinila alespoň výhrou 3:1. Příjemný nebyl jistě ani osmigólový přiděl s Lubnou. Nejvyšší výhru si připsala doma s Oráčovem, kterému nadělila bůra.

 

Sezónu nám ze svého pohledu zhodnotil Matěj Koloc. "Sezóna se dá zhodnotit ze dvou úhlů. První je ten pozitivní, kdy můžeme být rádi, že se soutěž zachránila. Po špatném podzimu jsme uhráli v důsledku špatné koncovky a nedostatku lidí pouhé čytři body. Na jaře už jich bylo jedenáct, což vzhledem k podzimu není vůbec špatné. V Čisté je zdravé jádro, se kterým se dá počítat, ale musí se k němu nabalit i ostatní, aby tým fungoval," sdělil k té pozitivní části čistecký fotbalista.

 

Sám ale upozorňuje na opačnou stranu mince. "V negativním slova smyslu musím zmínit zápasy jako takové a slabou docházku. Dnes i na III.třídu je potřeba minimálně 15-16 hráčů a jeden kvalitní trénink týdně s poctivou účastí, bez toho to prostě nejde. Tohle vše se moc nepovedlo a hodně se to podepsalo jak na výkonech, tak na výsledcích. Poslední věc, která mi na soutěži vadí, je vyhrocenost zápasů. Já sám jsem k tomu párkrát přispěl přemotivovaností, což se prostě stane, ale nemůže to zajít až do extrému, kdy si dají hráči na hřišti přes hubu. Tohle by měl ukočírovat rozhodčí, což se ale málokdy povede," řekl závěrem Matěj.

 

Uvidíme, jak si Čistá poradí příští sezónu. Zda budou výše uvedená slova ke zlepšení situace v týmu naplněna, přijdou nové tváře a tým bude hned o něco rozsáhlejší nebo jestli se bude čistecký fotbal pohybovat tam, kde doposud.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou