Nevídané gesto fair play! Nesouhlasili s výrokem rozhodčího, tak si dali vlastní gól

1

V jižních Čechách byly o víkendu k vidění skvělé počiny. O přiznané ruce v důležitém zápase už jsme vás informovali, to ale nebylo vše. Ještě vzácnější událost se totiž stala v zápase Olešnice s béčkem Roudného.

Olešnice potřebovala v domácím zápase vyhrát, aby se vzdálila místům v tabulce, které budou v konečném účtování znamenat pád o soutěž níž. Po půli byl stav 1:1. V 76. minutě zápasu pak hosté zahrávali rohový kop. Roudenský matador Libor Šolc našel na zadní tyči volného Berounského, který překonal brankáře a upravil na 1:2. Jenomže rozhodčí branku neuznal, odpískal faul na domácího hráče.

 

A přišla vzácná reakce. Olešničtí s tímto výrokem nesouhlasili, měli za to, že k žádnému faulu na jejich hráče nedošlo a branka platit měla. A rozhodli se to vyřešit po svém. Po rozehrávce tak vzal olešnický Lukáš Lenk míč, a rozhodně ho poslal do vlastní brány. Gól, který rozhodčí neuznal, tak domácí hráči potvrdili vlastním gólem i za cenu toho, že kvůli tomu prohrávali 1:2. „Z mého pohledu se o faul nejednalo a jelikož i pan rozhodčí je jen člověk, tak prostě co se stát mělo, se stalo. Fotbal miluju! Je to můj život,“ řekl fotbalunas.cz ke svému činu Lenk.


O čem přemýšlel před tím, než si dal vlastní branku? „Když tři minuty stojíte před balonem, tak se vám toho hlavou hodně promítne. Bude dobře, nebude dobře? Potřebujeme body, ale na druhou stranu proti vám stojí mladí kluci, kteří to mají všechno před sebou a nechci, aby viděli, co dokáže rozhodčí. Je třeba mu pomoci, když se zmýlí,“ nevidí na svém postupu devětadvacetiletý Lenk nic mimořádného.

 

Opora olešnického klubu si tak vysloužila se svými spoluhráči potlesk. „Protihráči to asi nečekali, ale i kluk z vesnice může být těm městským klukům inspirací. Fotbal tak bude spravedlivý, 90 minut boje, nakonec stejně dáš pivo a jdeš dál. Krápa (Krauskopf) v bráně byl stejného názoru jako já, a proto jsem to prostě tak udělal,“ odkazoval Lukáš Lenk na to, že šlo o týmové rozhodnutí.

 

A jak zápas dopadl? Remízou 2:2. A hádejte, kdo vyrovnával. Ano, Lukáš Lenk, který tak byl ještě v zápase odměněn za své parádní gesto fair play.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
11. 4. 2019 22:16
Hráč, Fanoušek - TJ Hodice | Vysočina | Jihlava
Paráda

Ostatní čtou