Když fotbal spojuje národy. Do akce se chystá nový pražský klub, který dal dohromady fotbalisty z desítek států

0

Prague Raptors - tak zní název nového klubu, který hodlá od sezóny 2018/2019 vlétnout do fotbalových soutěží České republiky. V současnosti shání hráče a hráčky. A zajímavostí je, že pocházejí z desítek různých zemí - Raptoři totiž chtějí dát šanci cizincům v Praze, kteří by jinak měli problém začlenit se do některého ze stávajících českých klubů.

"Rádi bychom od příští sezóny měli jak tým mužů, tak žen," říká prezident klubu Raptorů Daz Moss. Jeho vize je jasná: "Zjistili jsme, že je velké množství cizinců, pro které je složité připojit se kvůli řeči k nějakému z fotbalových klubů. Právě takoví tvoří v současnosti základ našeho týmu."

 

Raptoři se ale nebrání ani českým fotbalistům. "Víme, že nejsme jediný nový klub na území Prahy, ale stále cítíme, že je tu pro klub, jako je ten náš, prostor, a věříme, že se nám podaří vytvořit konkurenceschopný celek," vykládá Moss. Už teď se těší na první měření sil se stávajícími kluby. Raptoři už také mají jasno o domácím působišti - hrát a trénovat budou na hřišti Zličína.

 

Raptoři na to jdou ve velkém stylu. Plánují e-shop s vlastním merchandisingem, už nyní jsou aktivní na sociálních sítích, angažovat se budou v charitativních projektech. "Vytvořit soudržnou komunitu je jedním z našich hlavních cílů," vyzdvihuje Moss. Ve svých řadách mají Raptoři zajímavé postavy. "Naším záměrem je chovat se tak profesionálně, jak jen to bude možné," vyhlíží prezident klubu. "Náš trenér Jon trénuje mimo jiné i děti ve Slavii Praha, v klubu jsou i další lidé se zajímavou kvalifikací," dokládá fotbalový nadšenec.

 

Raptoři v současnosti stále hledají nové zájemce a zájemkyně o hraní v týmu. Právě pro ženský fotbalový tým je složitější zajistit dostatečnou soupisku hráček, Raptoři tak s nadšením vyhlížejí nové tváře - zájemci se mohou ozvat třeba na mail football@pragueraptors.com, nebo klub kontaktovat třeba na facebooku.

 

VIDEO

- první testy klubu, kterých se zúčastnilo 60 hráčů z více než 30 zemí


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou