Hvězda Cheb má pykat za pyrotechniku – 12 000 korun pokuty a uzavření stadionu!

0

Fanoušci Chebu odpálili na tribuně pyrotechniku. Vše bylo zaneseno do zápisu k utkání a následně o tomto dle disciplinárního řádu porušení povinnosti pořádajícího klubu rozhodovala disciplinární komise…

„DK trestá na základě podnětu ze zápisu o utkání a ze zprávy DFA z utkání KP mužů Hvězda Cheb – Františkovy Lázně oddíl FK Hvězda Cheb dle §65/1b a §65/2/a DŘ takto: - pokuta ve výši 12.000 Kč dle §20 DŘ - uzavření stadiónu a odehrání nejbližších dvou domácích utkání ve vzdálenosti minimálně 30 km od stadiónu FK Hvězda.“ Tak zní zpráva z rozhodnutí Disciplinární komise Karlovarského KFS.

 

Zápas FK Hvězda Cheb - FC Františkovy Lázně hraný za umělého osvětlení v poslední březnový den skončil penaltovým vítězstvím hostů. Domácí fanoušci, známí tím, že umí vytvořit na poměry krajského přeboru vynikající atmosféru, použili v zápase na tribuně světlice a další pyrotechniku.

 

Podle § 65 disciplinárního řádu bude klub, který jako organizátor utkání nezajistí, aby do areálu stadionu bylo zamezeno vstupu osob vnášejících pyrotechniku, bude potrestán peněžitou pokutou až do výše 5.000.000,- Kč nebo odehráním utkání bez přítomnosti diváků nebo uzavřením stadionu. Klub, který jako organizátor utkání nepřijme taková opatření, aby v areálu stadionu nedošlo k výtržnostem, bude potrestán peněžitou pokutou až do výše 10.000.000,- Kč nebo odehráním utkání bez přítomnosti diváků nebo uzavřením stadionu. 

 

Opravdu bylo počínání fanoušků Chebu, které nijak nenarušilo děj utkání, tak závažným, aby byl trest v takovéto výši? Domácí klub bude mrzet hlavně povinnost sehrát dvě utkání mimo svůj stadion...

 

VIDEO ZE ZÁPASU 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou