FOTO: Brácho, chyť penaltu a já ji pak proměním! Aneb vítězné derby pro Lišany

0

Přátelské utkání Lužné s Lišany můžeme označit za derby. V tom chce každý tým vždycky vyhrát a to samé se dalo říci i o tomto zápase, byť byl jen přátelský. Lužná hrající o soutěž výš šla do vedení, o které ale přišla a nakonec prohrála.

TJ Sparta Lužná - SK Lišany 1:2 (1:0)

 

Branky: Šnajdr - L. Řepka z pen. a Mutinský.

 

I když hraje Lužná o soutěž výš než její soupeř, tak se dalo očekávat vyrovnané utkání. Okresní derby nabídlo hned po pár minutách nepříjemný závar před Z. Řepkou, svěřenci Tomáše Pavlíčka ale nedokázali míč za lišanského brankáře dotlačit. Poté se hra odehrávala spíše mezi vápny a na další šanci se čekalo do 20', kdy obdržel míč za obranu Šnajdr a levačkou nedal na zadní tyč Řepkovi šanci - 1:0.

 

Krátce poté bylo rušno před Procházkou, když J. Špička váhal s malou domů tak dlouho, dokud míč nespadl na zem a teprve až pak chtěl luženský hráč hlavou míč ze země poslat svému brankáři. Jako první byl u míče ale Medřický, který chtěl obejít Procházku, ale ten ho zkušeně vytlačil ze střelecké pozice.

 

Ve 30' se řítil směrem k luženské bráně Roušavý, který si vybojoval míč a už byl ve vápně, když přišel obranný skluz, po kterém se Lišanští dožadovali odpískání pokutového kopu, neboť dle jejich názoru se bránící hráč dotkl míče rukou. To ovšem nemohl sudí Švácha z půlícího kruhu vidět. Co ale viděl, tak byl faul ve druhém vápně, kdy už penaltu odpískal. K té se postavil zatím nejlepší střelec Sparty v přípravě A. Špička, ale jeho střelu k tyči Z. Řepka výborným zákrokem vyrazil a potvrdil tak svou roli penaltového mága.

 

Dvě šance měl poté i Haifler, kterého nejprve našel povedenou přihrávkou Roušavý, ale následnou střelu zblokoval obránce. Ve druhé šanci, která volala po gólu, se Haifler dostal až před Procházku, ale jeho střela skončila těsně vedle tyče, a tak šla Lužná do druhé půle s jednogólovým náskokem.

 

Druhý poločas začal šancí Lišan, ale Žaludovu střelu vyrazil Duda na roh. Lužná se do šancí moc nedostávala, obrana Lišan fungovala bezchybně. Lišany chtěly vyrovnat, ale branka ne a ne přijít. Čas ubýval, ale přišla 80' a rohový kop, na který si na přední tyči naskočil Mutinský a usměrnil míč do sítě - 1:1.

 

Ve zbytku zápasu měli hráči v modročerných dresech převahu a odměnou za ni jím byla odpískaná penalta po ruce jednoho z bránících hráčů. K té se v samém závěru postavil L. Řepka a poslal brankáře na druhou stranu a svůj tým do vedení, které si už svěřenci Václava Švelcha udrželi a zvítězili - 1:2.

 

Trenér Lužné Tomáš Pavlíček byl po zápase spokojen s výkonem obou brankářů, útočníka Šnajdra, Kolínského a Josefa Špičky. S čím ale spokojen nebyl, tak byl laxní přístup ve druhé půli, který dle jeho slov korunoval v zaslouženě dvě obdržené branky.

 

"Ač se jednalo jen o přátelské utkání, tak to tak určitě nebylo bráno, protože derby je derby! Od začátku bylo na hřišti mnoho emocí a podle toho se i zápas odvíjel. Dle mého jsme účastníka I.B třídy krom brankové šance a penalty skoro do ničeho nepustili dobrým čtením hry a naopak svým aktivním projevem a stylem hry donutili hrát Lužnou převážně na jejich polovině. Je to pro nás velmi cenná a myslím si i zasloužená výhra," neskrýval spokojenost po zápase brankář Lišan Zdeněk Řepka.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou