HVĚZDY V PRALESE (I. díl): V nižších soutěžích hrají Ujfaluši, Pacanda či zpěvák Dyk

1

S fotbalem se těžko loučí a tak dokud bývalým reprezentantům či ligovým hvězdám slouží zdraví, rádi si zahrají v některé z nižších soutěží. Představujeme vám první desítku známých jmen nejen ze světa fotbalu, které můžete o víkendu vídat v soutěžích od krajských přeborů níže!

Miroslav Miller (37 let, FK Rudná, I.B sk. E Stř. kraj) - Bývalý prvoligový brankář, působil v Mladé Boleslavi a Spartě. V Rudné hrál už v žákovských letech, nyní se do klubu vrátil - občas hraje v poli, jindy se postaví do brány. O zápasech Rudné na fotbalunas.cz přinášíme pravidelně reportáže.

 

Vít Baránek (43 let, FK Bolatice, I.A A Moravskosl. kraj) - Bývalý prvoligový brankář, působil v Ostravě, Opavě, Zlíně a v Košicích. V Bolaticích vykonává funkci hrajícího trenéra, hraje v poli. Na hřišti se pořád dokáže pořádně rozčílit, v jednom z letošních zápasů viděl za kritiku rozhodčího červenou kartu - psali jsme ZDE.

 

Zbyněk Pospěch (35 let SK Dětmarovice, Krajský přebor Moravskosl. kraj) - Útočník, který si vyzkoušel nejvyšší českou soutěž, první ligu ale hrál i v norském Odds BK, na Slovensku a působil i ve druhé německé lize, kde hájil dres Chotěbuzi. V krajském přeboru nasázel zatím dvanáct gólů.

 

Jiří Kowalík (40 let, Sokol Ořechov, I.A sk. B Zlínský kraj) - V české lize hrál za 1. FC Synot, FK Teplice, 1. FC Brno a 1. FC Slovácko. Nastoupil v 99 ligových utkáních a dal 34 gólů. Král ligových střelců Gambrinus ligy v sezóně 2002/03 se 16 góly. Za Ořechov skóroval zatím pětkrát.

 

Erich Brabec (40 let, SK Dolní Chabry, Krajský přebor Praha) - Úspěšný obránce a reprezentant s mnoha ligovými starty, zahrál si mimo jiné i ve Spartě a Slavii. Trojnásobný mistr české ligy, vítěz českého poháru a superpoháru. Působil i v Rusku, Rakousku, Turecku a Švýcarsku. V sezóně dal dvě branky.

 

Milan Pacanda (39 let, SK Blučina, okresní přebor Brno-venkov) - Bývalý obrovský fotbalový talent.  Nejvíce ligových gólů nasázel ve "své" Zbrojovce Brno, hrál ale i ve Spartě, v rakouském Innsbrucku, zahrál si i v Kazachstánu a na Slovensku. Jeho kariéru mimo jiné zbrzdilo vážné zranění kolena. V dresu Blučiny dominuje, je nejlepším střelcem soutěže. 

 

Tomáš Ujfaluši (39 let, TJ Sokol Stará Ves, okresní přebor Bruntál) - Bývalý skvělý český reprezentant, který má za sebou zvučnou kariéru. Patřil k oporám Hamburku, Fiorentiny, Atlética Madrid a Galatasaraye. Hrát za Starou Ves pro žízeň po boku kamarádů ho moc baví, v klubu navíc začínal s fotbalem jeho otec.

 

Jan Koukal (34 let, TJ Jíloviště, III. třída B Praha - západ) - Nejlepší český squashista, který už osmnáctkrát ovládl mistrovství republiky. Jeho velkým koníčkem je ale i fotbal, fandí Slavii, ve III. třídě zatím v ročníku skóroval jednou.

 

Jiří Novotný (47 let, TJ Viktoria Vestec, I. A Středočeský kraj + III. třída A Praha-západ) - Jméno tohoto skvělého stopera je neodmyslitelně spojeno s pražskou Spartou. Získal s ní 14 ligových titulů, čímž se stal rekordmanem historie českého fotbalu. Za béčko Vestce se gólově prosadil jednou.

 

Vojtěch Dyk (32 let, SK Vacov, I.B skup. B) - Jeden z nejlepších českých zpěváků fotbal miluje. V mistrácích občas vypomůže týmu vacovského béčka, v aktuální sezóně už se jednou trefil. Stejně jako třeba Koukal či Brabec fotbalem i rád pomáhá v charitativních projektech, například v dresu REAL TOP PRAHA.

 

Již brzy uvedeme II. díl "HVĚZD V PRALESE"!

 

   

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
30. 10. 2017 06:44
Nevím no, ale Jirka Novotný má dávno přes 40, konkrétně tedy 47...

Ostatní čtou