Hráčky FK Rakovník dokázaly i v deseti vybojovat remízu

0

Rakovník/Lány - Ve 3. kole II. ligy přivítal zraněními a nemocemi zdecimovaný tým FKR pražského nováčka, a protože lavička není nekonečná, musely domácí hráčky nastoupit jen v deseti.

2. liga žen

 

FK Rakovník - ABC Braník 2:2 (0:1)

 

Branky: 51. Lodeová, 56. Kubešová (pen.) - 29. Florková, 71. Jarolímková

 

Výsledkem mírné převahy domácích hráček byly jen dva rohové kopy, ze kterých nic nebylo. Fotbalistky Braníku ale postupem času začly využívat početní výhody a byly aktivnějšími na hřišti. Ve 29' se blýskla individuální akcí Florková a byla z toho úvodní branka zápasu - 0:1. Ve zbylém čase se dostávaly hráčky pražského týmu do dalších příležitostí, ale Havlíková další branku nedovolila.

 

Během pauzy sáhl trenér Klos k určitým změnám v rozestavení a na domácích hráčkách to bylo znát. Výsledkem trenérových rošád a zlepšení herního projevu domácích fotbalistek byla vyrovnávací branka, která vedla přes Landeskovou na Kubešovou, která posunula na Lodeovou, která mířila přesně k tyči - 1:1. V 56' se domácí hráčky radovaly podruhé. Landesková byla aktivní při napadání a v pokutovém území obrala o míč váhající stoperku, která musela zatáhnout za záchrannou brzdu. Sudí ukázal na značku pokutového kopu, kam si míč postavila Kubešová a uklidila ho přesně k tyči - 2:1.

 

Hráčky Braníku hru více otevřely, z čehož pramenilo více místa na protiútoky. Jeden takový neúspěšně zakončovala domácí Lodeová. Tlak se stupňoval a v 71' vyvrcholil, když se po rychlém protiútoku prosadila Jarolímková - 2:2. Ve zbylém čase Braník tlačil, domácím fotbalistkám docházely síly, ale nerozhodný výsledek i za pomoci Havlíkové ke konci zápasu dokázaly udržet a oba celky tak braly po bodu.

 

Milan Klos, trenér FKR: „Smekám před holkami a všem se veřejně omlouvám za to, že jsem minule řekl, že vypustily zápas. Odehrát takto bravurně utkání v deseti je skoro neuvěřitelné. Byla radost se na ně dívat. Mně se jenom potvrdilo to, že fotbal hrát umí, jenom někdy nemají svůj den. Ještě jednou děkuji. Mám s toho velkou radost.“

 

FKR: Havlíková – Brücknerová, Kubešová, Tománková, Erbová – Ajksnerová, Landesková, Fedorková (K), Lodeová – Mynajová.

 

Braník: Kalašová - Reichmanová (46. Martínková), Juráková (K), Červenková, Jedličková - Mernyová, Kateřina Stará, Průchová (65. Eliška Stará), Wolfová (46. Šimůnková) - Jarolímková (74. Štvrtňová), Florková.

 

V dalším zápase se představí FK Rakovník v neděli 24. září od 12:30 na domácím hřišti v Lánech, kam bude zajíždět 1. FC Olomouc.

 

Hráčky ABC Braník se utkají na domácím hřišti v sobotu 23. září od 14:15 proti celku FC Nesyt Hodonín.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou