Tomáš Zápotočný trénoval na Hanácké Slavii

0

Tomáš Zápotočný, šestatřicetiletý zkušený obránce, který působil nejen v české lize, ale také v Turecku nebo Itálii. Před příchodem do Baníku Ostrava, odehrál sezóny ve Spartě a Příbrami. V roce 2001 odehrál za českou reprezentaci U21 tři zápasy a v letech 2006-2007 nastoupil čtyřikrát v seniorské reprezentaci. Jako obránci se mu podařilo vstřelit hodně gólů za FC Slovan Liberec, pár si připsal i v Besiktasi i v Bursasporu. Nechyběly góly ani za Spartu nebo Příbram.

 

 

Ostrá otázka na úvod - Baník, nebo Sparta?

Když porovnám Spartu a Baník, tak je mi krásně víc v Ostravě, než ve Spartě, i když Sparta byla taky velká zkušenost. Za ten půlrok tady můžu říct, že jsou tu fajn lidi, kabina, fantastičtí fanoušci, lepší jak sparťanští. Ja jsem nikdy nebyl sparťan, od malička jsem fandil Slovanu Bratislava, jelikož můj táta pochází ze Slovenska a narodil se v Bratislavě a my jako malí jsme tam jezdili k babičce na prázdniny

 

Kolik členů tvoří kádr na soustředění?

V Kroměříži nás je 23 + 3 golmani, takže nás je docela dost a myslím si, že všichni přípravu zvládají dobře, ačkoliv je velice unavující a musím říct, že se mi líbí i Kroměříž, kterou jsem stihl trochu poznat.

 

Na který zápas podzimu si vzpomenete?

Jednoznačně na zápas s Opavou a Olomoucí doma, které jsme oba zvladli a vyhráli. S Opavou to bylo nezapomenutelné, fantastická atmosféra, vyprodáno a myslím si, že si to každý užil a můžu říct, že se těším na další zápas v Opavě, kde to bude, myslím si masakr.

 

Vidíte se příští sezónu v 1. lize a útočíte na 1. místo FNL?

Je to takovej můj sen. A veliká výzva pro mě osobně, postoupit a vrátit se zpět do ligy, přál bych si ji na sklonku mé kariéry, jelikož je mi 36 let, ještě zahrát. Věřím, že se nám to podaří a uděláme radost lidem v Ostravě. A určitě útočíme na 1. místo, každej by chtěl tu sezónu zakončit prvním místem.

 

S čím jste osobně šel do sezóny?

Můžu říct, že jsem sem přišel na poslední chvíli, asi týden nebo deset dní před zahájením sezóny a nebylo to jednoduché. Já jsem sem šel s osobním cílem postoupit do 1. ligy a vrátit Ostravu zpět do ligy, protože tám patří bezesporu.

 

Jak probíhá zimní příprava, v čem je odlišná od letní?

Probíhá velice dobře, až na pár zraněných, a myslím si, že máme kvalitní přípravu, co se týče podmínek tady v Kroměříži. Líbí se mi hotel, zázemí, umělá tráva je výborná, dá se říct, že dokonce lepší než v Ostravě. Jediné co nás štve, jsou vysoké mrazy, ale to se dá nějak zvládnout. To je právě ten rozdíl, protože musíte mít na sobě několik vrstev a to pak taháte několik kil na sobě, takže ta letní je o něco lepší a příjemnější a můžete se u toho i trochu opálit. Ale zatím jsme ještě na začátku a já doufám, že se nikdo nějak vážně nezraní a my se připravíme na to naše důležité jaro.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou