Michal Korbel: Vyjádřil jsem se jen k výkonu rozhodčího a svého týmu, reakci trenéra nerozumím

2

Po zápase se Michal Korbel z pozice brankáře Borku (tedy soupeře týmu, jehož hráči viděli čtyři červené karty) vyjádřil v tom smyslu, že rozhodčí Brejník podal velmi špatný výkon. Trenér Borku Stanislav Bryx se proti tomuto posléze ohradil s tím, že s hodnocením svého brankáře oddíl nesouhlasí, podle něj brankář naznačil, že utkání bylo ovlivněno ze strany boreckého klubu. Právě na to Michal Korbel reaguje ve svém vyjádření pro náš web, které v plném znění uveřejňujeme. Děkuje v něm všem, co se za něho třeba i na fotbalunas.cz postavili.

„Vážení sportovní nadšenci,

 

tímto bych se rád vyjádřil ke všem komentářům, ať už na stránkách fotbalunas.cz nebo sociálních sítích, a to z toho důvodu, že si velmi vážím vaší podpory. Z celého srdce vám všem, kteří jste se za mě postavili, DĚKUJI.

 

Nechtěl jsem se již dále k tomuto vyjadřovat. Myslím si, že již bylo vše řečeno a napsáno (články, diskuse atd. …). Nemám potřebu se nějak zviditelňovat a vlastně mi taková „popularita“ není vůbec příjemná. Jediné, co jsem udělal, tak jsem vyjádřil pouze svůj osobní názor, který nikoho z klubu neobviňoval, nebyl myšlený osobně vůči lidem z klubu a bylo v něm pouze popsáno hodnocení zápasu, výkonu našeho týmu a zvláštní rozhodnutí muže s píšťalkou. Vzhledem k tomu, že mi píše hodně lidí na sociální síti a ptají se na informace, tak já pouze odpovídám, že bylo vše napsáno na webových stránkách. Nic víc, nic míň. Abych byl upřímný, nevím, co jsem udělal špatně, že jsem byl osočený určitou myšlenkou. Dále také nechápu, proč se z mého hodnocení zápasu udělala taková bublina. 

 

Každý, kdo byl na sobotním zápase a je alespoň trochu soudný, tak musí uznat, že druhá polovina zápasu byla vedena rozhodčím vyloženě proti domácímu týmu (nesmyslné červené karty, vymyšlené penalty atd.). To, že jsme hráli jako tým špatně a já byl v bráně přímo děsný, to je fakt a nemám problém to přiznat. Nebudu ale přeci tvrdit, že ten zápas byl v pořádku. Nicméně o výkon týmu v tomto zápase ani moc nešlo, protože to nemělo s fotbalem nic společného. Šlo pouze o výkon rozhodčího.

 

Já mám fotbal moc rád, chci se jím bavit, chci si o víkendu zahrát a po zápase jít v klidu domů. Chci si zahrát normální férový zápas, ale tento zápas férový nebyl. V tomto vyjádření píši pouze za sebe, za nikoho jiného, aby opět nedošlo k nějakým mylným informacím.

 

Jak jsem již jednou zmínil, nevím, co rozhodčího k tomuto vedlo, ani to vědět nechci, protože dle mého názoru bylo chování rozhodčího nedůstojné pro samotný fotbal. Je snad špatné, že přímý aktér zápasu podá informaci na web, který slouží k informování o zápasech dané soutěže? Zřejmě ano. Proto jsem rád, že se našla spousta lidí, která se za mě postavila a napsala vlastní názor. To je přece nejdůležitější, stát si za svým názorem a bojovat za sport, který máme všichni rádi, i když nám to někdy na hřišti nejde a vypadáme jako, když hrajeme poprvé. Obdivuji všechny rozhodčí, kteří pískají rádi, umí to, baví je to. Já bych pískat nemohl a ani bych to neuměl. Ale sobotní zápas byl opravdu extrém, který snad už nikdy nezažiji.

 

Konkrétně k mému vyjádření k zápasu: Pokud si člověk v klidu přečte mé vyjádření, nenajde v něm ani jednu jedinou zmínku o tom, že bych já osobně kohokoliv z týmu FK Borek obvinil z toho, že nějakým způsobem ovlivnil zápas, je až nehorázné tvrdit, že jsem něco takového napsal, zmínil nebo dokonce udělal. Pokud někdo pochopil mé vyjádření tak, jak bylo popsáno vyjádřením mého bývalého trenéra, tak je to jistě jeho problém, ne můj. Napsat větu „Nevím, jaký měl rozhodčí důvod udělat se zápasem to, co udělal a snad ten důvod ani nechci vědět….“, nelze přece chápat jednostranně, jako že někdo z klubu snad měl podíl na tom, co se při zápase dělo. Tak to ani omylem!!! Nic takového jsem neřekl, ani nenapsal. Pokud si to někdo i přesto všechno myslí, tak mu to samozřejmě nebudu vyvracet. Věřím, že si každý udělá vlastní úsudek. Ve vyjádření jsem hodnotil výkon rozhodčího a výkon našeho týmu na hřišti a uráží mě podobná osočení. Vážení, když to zlehčím, jde přeci jen o fotbal, nejde o život.

 

Dále, co se týče mého vyjádření, žijeme v době demokracie, tudíž si já, stejně jako všichni ostatní můžeme myslet a říkat co chceme. Proto také respektuji vyjádření trenéra (i když to jistě není vyjádření celého oddílu), protože na toto má svaté právo.

 

Závěrem bych rád řekl, že vzhledem k tomu, že bylo mé jméno takto negativně zmíněno, nemám již chuť v týmu pokračovat, ani se o tomto dále osobně jakkoliv bavit, protože pokud nelze ve III. třídě vyjádřit svůj názor, tak je něco špatně. I přesto všechno budu i nadále týmu FK BOREK (spoluhráčům) držet palce, aby se mu v soutěži dařilo a aby kluky fotbal bavil. Dále držím klubu z Pištína palce, aby se po tomto zážitku dali dohromady, aby je fotbal bavil a pokračovali v hraní fotbalu.

 

Tímto bych tuto záležitost rád ukončil, protože nemám dále zapotřebí řešit zápas III. třídy, jako kdyby se jednalo o ligový zápas. Každý člověk má právo na svůj názor a nikdo, to podotýkám, NIKDO mu ho nemůže zakazovat."

 

Michal Korbel

 

ČTĚTE I: 

Fraška v Pištíně. Sudí mu vyloučil čtyři hráče, nařídil proti němu dvě penalty a nastavil třináct minut!

 

Když je rozhodčí vidět... Aleš Brejník si v excesech libuje

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 11. 2016 22:25
Naprosto souhlasím a myslím že toto vyjádření mluví za vše..
2. 11. 2016 12:16
Plně souhlasím s tímto článkem. Děkujeme za podporu, protože tento zápas byl opravdu extrém. Je vidět, že jsou stále hráči co uznávají fair play a ne jenom výsledek a body např. Kapitán Borku Frank

Ostatní čtou