42. Memoriál Ladislava Světela ovládla Březnice, béčko FK Olympie vybojovalo třetí místo

0

V sobotu na stadionu FK Olympie proběhl 42. ročník Memoriálu Ladislava Světela, který měl letos netradiční podobu. Na Memoriálu se představila mužstva z blízkého okolí Týna nad Vltavou, což pro fanoušky zvýšilo atraktivitu oblíbeného předsezónního turnaje. O prestižní trofej se utkaly dva tradiční rivalové FK Olympie - SK Koloděje nad Lužnicí a TJ Březnice, dále potom Temelínská "35", složená z týnských legend, které ještě nedávno rozdávaly radost na krajských trávnících, a domácí barvy hájilo tentokrát týnské béčko.

 Zahajovací zápas obstaraly Koloděje a "35". Dramatický duel musely po remíze 1:1 rozhodnout až penalty, v nichž byli šťastnější kolodějští.

Druhé semifinále jasně ovládla Březnice, která týnskému béčku nedala šanci a zvítězila 4:0.

 

V zápase o 3. místo se béčko FK Olympie dokázalo zvednout a jeho sestava plná dorostenců (Miřátský, Bouda, Král, Thang Doi Song) nakonec na zkušenosti "pětatřicítky" s přehledem vyzrála. Konečné skóre 4:1 tedy zajistilo svěřencům trenéra Kličky pomyslný bronz. O branky FK Olympie se postarali Al-Aita 2xPonec a šikovný dorostenec Thang Doi Song

"Bohužel jsme před Memoriálem řešili řadu personálních problémů, spousta hráčů měla dovolenkový program a sestavu jsme tak lepili na poslední chvíli. Nastoupit musel dokonce i nový trenér béčka Míra Vondra, který se nešťastně zranil. Na druhou stranu mi absence hráčů béčka umožnila vyzkoušet dorostence. Velmi dobře se předvedl na stoperu Filip Miřátský, v útoku své možnosti ukázal Thang Doi Song. Konečné třetí místo je vzhledem k okolnostem slušným výsledkem," zhodnotil Memoriál hlavní trenér B-týmu FK Olympie Jiří Klička.

 

Ve finále se rýsovala pořádná senzace. Koloděje vedly nad Březnicí 2:0 a zdálo se, že by mužstvo hrající o dvě soutěže výše (III. třída versus I.B třída) mohly udolat. Březničtí nakonec zabrali a stačili srovnat na 2:2. Rozhodoval další penaltový rozstřel, kolodějští napodruhé už štěstí neměli a Memoriál tak ovládla Březnice.

 

Nový formát Memoriálu vzbudil pozitivní reakce, na stadion FK Olympie dorazila spousta fanoušků a dramatický turnaj jim určitě před startem mistrovské soutěže udělal pravou fotbalovou radost. 

 

Pořadí 42. Memoriálu Ladislava Světela:

1. TJ Březnice

2. SK Koloděje nad Lužnicí

3. FK Olympie Týn nad Vltavou B-tým

4. Temelínská "35"

 

Individuální ocenění:

nejlepší hráč - Václav Polida (SK Koloděje)

nejlepší brankář - Martin Valtr (FK Olympie B-tým)

nejlepší střelec - Karel Kubíček (TJ Březnice) - 4 branky


Více zde: http://olympietyn.webnode.cz/news/memorial-ladislava-svetela-ovladla-breznice-becko-vybojovalo-treti-misto/


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou