Hodnocení podzimní sezóny TJ Koněšín

0

Redakce portálu fotbalunas.cz se rozhodla pro čtenáře připravit hodnocení podzimní části. Na čtvrtém místě se ve III. třídě skupiny A umístil celek TJ Koněšín.

Po nepovedené loňské sezóně se chtěl Koněšín prezentovat lepším a útočnějším fotbalem, a proto vsadil na útočníka Pavla Malého, který svou střeleckou pověst potvrdil jednadvaceti góly v soupeřových sítích. Vstup do sezóny vyšel Koněšínu skvěle a usadil se na vedoucí pozici. Potom sice přišel menší útlum, ale kontakt s nejlepšímy týmy neztratily. Trenéra Lukáše Špačka jsme se zeptali na několik otázek.

 

Jak jste spokojeni z dosavadním umístěním v tabulce?

S umístěním musíme být samozřejmě spokojeni, jelikož jsme navázali na výsledky z dřívějších sezón a nejlepším způsobem jsme odpověděli na výsledkově nepovedenou minulou sezónu. Výkony v soutěžních zápasech nebyly špatné a když už jsme body rozdali, tak jsme určitě herně nepropadli. Bohužel jsme - kromě zápasu s Trnavou(která se svým způsobem porazila sama) - nedokázali naši převahu zúročit a rozhodnout zápas během první půle. Tento fakt má za následek menší využití střídajících hráčů, než bych si představoval a to mě osobně velmi mrzí. Snažil jsem se dávat šanci střídajícím hráčům, ale uměl bych si to představit i jinak. Asi to hráči ze základní sestavy vycítili :-)


Kdo patřil k vašim pilířům sestavy?

Oporou týmu se stal samozřejmě Pavel Malý, který svými góly a nahrávkami překlápěl misky vah většinou na naši stranu. Toto je evidentní na první pohled a nemusíme ani dlouho přemýšlet. Po 14ti zápasech je však nutno říct, že dílků do skládačky bylo více. Výborným způsobem doplňoval útočnou vozbu i druhý útočník Štěpán Dvořák, v záložní řadě řídily hru(pokud nekulhali a nerodili) Michal Svoboda a Tomáš Konečný. V obranné čtveřici mě určitě nejvíce zaujal Jiří Pospíšil, který se během jednoho poločasu přeškolil z nevyzpytatelného útočníka na s přehledem hrajícího obránce. V bráně máme benjamínka týmu Matěje, který předvedl několik výborných zákroků, ale bohužel si i několikrát vybral daň z nezkušenosti. Vyjmenoval jsem několik hráčů, ale spíše si zakládám na kolektivní hře s maximální odpovědností na svém postu.

 

Jaký byl váš nejlepší a nejhorší výkon?

Ten nejhorší je asi domácí pouťový proti Březníku s krutým výsledkem 1:6,kde naše nezdary byly podtrhnuty neskutečnou produktivitou soupeře. Nejlepší zápas bych rozdělil na první půli ve Valči a druhou půlku v Rapoticích. V těchto jednotlivých částích zápasů jsme hráli neskutečně dobře na každém postu a já osobně byl pyšnej, že mám k dispozici takové mužstvo.  


Jaké budou cíle pro jarní část?

Chtěl bych pokračovat v nastoleném trendu a stabilizovat široký kolektiv hráčů a dobrou náladu v týmu. To je dle mě jedna z nejdůležitějších věcí pro chod vesnického fotbalu. Velmi rád bych i tento široký kádr využil na hřišti. pokud by se nám dařilo jak na podzim, tak bych rád pokořil metu 50 bodů.


Který tým postoupí do Okresního Přeboru

Odpověď je dle mě jednoduchá-bude to mužstvo s nejvíce uhranými body.

Momentálně má nejlépe nakročeno mužstvo Třebenic. Ze zadních pozic bude určitě útočit Mohelno a Březník. 

 

Pokud udržíme stávající mužstvo, budou se nám  vyhýbat zranění, rýmičky a jiné vnější vlivy, tak bychom se také samozřejmě chtěli přihlásit do boje. Diváci a "fotbaloví srdcaři" pohybující se v Koněšíně by si to určitě zasloužili.

 

Děkuji za rozhovor.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou