Lipí si ze III. třídy odskočilo na prvoligový stadion - zahrálo si s Příbramí!

0

Jihočeský klub TJ Sokol Lipí si vysoutěžil právo změřit síly s fotbalisty prvoligové Příbrami. A byla to pro jeho hráče skvělá zkušenost a nevšední zážitek.

 Vzhledem k historickému momentu pro klub byl vypraven klubový autobus, do kterého se krom samotných hráčů vměstnali i nejvěrnější fandové, kteří si nemohli nechat tento výjimečný okamžik ujít.

 

Po krátkém bloudění po Příbrami tým dorazil na stadion, kde Lipí místní správce přivítal slovy: "Vy jste kdo? Lipí? S našim áčkem???" Následně, když zjistil, že se opravdu nejedná o vtip, přišlo krátké seznamování s večerním programem s organizátory akce. Připravená pro Lipí byla šatna, kterou budou v neděli sdílet sparťanští fotbalisté, místa tedy bylo dost a každý měl dostatek prostoru pro převlékání atd. Jaká to příjemná změna oproti malé šaténce na "Lipí Štádium", kde při zápasech fotbalisté bývají namačkaní tělo na tělo. Výkop utkání byl na programu v 18 hodin.

 

Samotný zápas, včetně předzápasové rozcvičky, probíhal na výborně připraveném pažitu na hlavním hřišti za světel reflektorů. Alespoň na 70 minut si tak hosté mohli připadat jako opravdové "hvězdy" a mohli si plnými doušky vychutnávat tyto chvíle. Proč 70 minut? Zápas se hrál totiž 2x35 minut. NAŠTĚSTÍ!, říkali si po zápase hráči Lipí. Kdo si myslel, že aktuálně dvanáctý celek prvoligové tabulky pojme zápas jako pouťák a nasadí dorostence, ten se šeredně mýlil. V základní sestavě Příbramských nechyběly ty největší hvězdy a to přesto, že v nohách ten den místní fotbalisté měli již dvě tréninkové jednotky. S kapitánskou páskou tak naskočil Tomáš Zápotočný, parťáka na stoperu mu dělal Radek Dosoudil, nechyběli ani Pilík, Štípek, Hnaníček a další. Z prvního mužstva chyběli prakticky jen Roman Bednář, Jan Rezek a brankáři.  Své ovečky pak z balkónu přilehlé ubytovny kontroloval hlavní trenér Pavel Tobiáš.

 

A jak probíhal samotný zápas? Asi všichni tuší, stejně jako to věděli hosté z Lipí (aktuálně první tým tabulky III. třídy skup. A na Českobudějovicku) již před zápasem, že si amatéři pořádně zaběhali. Avšak bez balónu. Držení míče bylo asi 99% ku 1%, přesto si hráči Lipí tyto chvíle náležitě užili. Nejzaměstnanějším hráčem byl gólman Lipí Jiří Macháček, který si na nedostatek práce opravdu nemohl stěžovat. Na branku se valil útok za útokem, akce střídala akci. V prvním dějství inkasovali hráči "Lipíčka" osm kousků a to mohli být ještě rádi... Ale také se jim podařilo skórovat, v což ani nedoufali. Po pěkné akci se do pokutového území dostal Lukáš Kruťko, přistrčil balón na Petra Kaše, ten z první poslal míč pod horní tyč, ale domácí gólman předvedl fantastický zákrok. Na následnou dorážku Františka Loška ale již stačit nemohl. Do druhé půle domácí, stejně jako Lipí, promíchali sestavu. Na hřiště se tak dostali například příbramský Hadaščok, Končal nebo třeba talentovaný Jan Suchan, jehož služby si s předstihem zajistila mistrovská Plzeň. Příbram do druhého poločasu vstoupila poměrně "vlažně" a Lipí se dařilo neuvěřitelných 15 minut neinkasovat. Poté se ale přece jen gólostroj domácích opět rozjel a výsledkem bylo dalších šest fíků v síti. Konečné skóre tedy 14:1 pro favorita. Přesto Lipí skromná skupina fanoušků, která však hlasitě povzbuzovala po celý zápas, ocenila bouřlivým potleskem a vyprovodila ze stadionu slovy: Pro nás jste mistři! 

 

Sestava Lipí: Macháček - Z. Jinek, Mojžíš, T. Jinek - O. Kaše, Holinka, Ivančov, Kruťko, Klečka - P. Kaše, Lošek střídali: Zvánovec, P. Svoboda, Š. Svoboda, Růžička, Říha, Dan. Kočer, Daňhelka

 

Obsáhlá fotogalerie z celého dne ZDE 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou