ŽENSKÝ FOTBAL: ZBROJOVAČKY POTVRDILY DOMÁCÍ VÝHRU BODY Z RAKOVNÍKA

0

Po domácí výhře z minulého týdne odjížděl ženský fotbalový tým Zbrojovky Brno do Rakovníka s tím, že by zde chtěl bodovat, ale že to nebude zrovna jednoduché.

Úvod zápasu byl z brněnské strany tradičně vlažný a z letargie zbrojovačky probrala až tutovka domácích hráček, kterou pohotově zlikvidovala Janštová.

První branková příležitost Brna přilétla v 16.min, ale Lišková ji proměnit nedokázala.

Ve 28.min našla Honková ve vápně Veselou, která zakončovala na zadní tyč, avšak golmanka domácích konečky prstů vytáhla míč opět na brankovou konstrukci. Od ní se odrazil ke Kotlánové, která číhala na zadní tyči a dokázala prostřelit vše, co ji stálo v cestě – 0:1.

v 36.min Lišková vyhrála souboj na rychlost s domácí stoperkou a následně dokázala gólově přehodit i domácí brankářku – 0:2.

V 41.min se po pěkné kombinaci a centru Vejlupkové do zakončení dostala opět Kotlánová, která střelou na zadní tyč rozvlnila síť domácí brány potřetí – 0:3.

Pokud se někdo domníval, že druhá půle bude z pohledu hostí už jen procházkou růžovým sadem, tak se šeredně mýlil.

Rakovník změnil rozestavení a začal se čím dál tím více dostávat ke slovu.

Vyústěním brněnské laxnosti v obraně dokázala využít dvakrát domácí Fedorková. Nejprve se v 56.min uvolnila ve vápně a prostřelila Janštovou (1:3) a následně v 77.min využila nerozhodnosti hostující stoperky, kterou přetlačila a následně si poradila i se zakončením (2:3).

Brněnské hráčky měly samozřejmě šance taky, ale Lišková, Soušková a ani Špičková nebyly úspěšné.

Druhá branka v jejich síti konečně probrala brněnský tým k tomu, aby zase začal pálit ostrými. V 78.min potrestala z trestného kopu faul domácích pěknou střelou kapitánka Soušková (2:4) a soupeřkám tak Zbrojovka znovu odskočila na dvoubrankový náskok. Ten pojistila v 81.min hlavou Veselá, kterou centrem našla ve vápně Vejlupková - 2:5.

S tříbrankovým náskokem v zádech si brněnské hráčky závěr zápasu už pohlídaly a odehrály ho na půlce domácích. Na stavu se tak už do devadesáté minuty nic nezměnilo a Zbrojovačky si tak po vlažném startu a bodovém strádání připsaly druhé vítězství ze dvou posledních zápasů.

II.LIGA ŽEN:
FK Rakovník - FC Zbrojovka 2:5 (0:3)
Branky:
58. a 78. Denisa Fedorková - 29. a 42. Míša Kotlánová, 37. Lucie Lišková, 80. Jana Soušková, 83. Iva Veselá

Bez karet

FCZ: Janštová - Chrenková, Žáková, Hanzlová, Vejlupková - Kotlánová, Špičková, Honková, Soušková - Veselá, Lišková


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou