Ženský fotbal: Zbrojovačky přehrály ženy 1.FC Olomouc

0

V neděli se na hřišti v Rosicích odehrálo další utkání 2. fotbalové ligy žen. Tým Zbrojovky Brno v něm přivítal holky z Olomouce a po dvou prohrách chtěl konečně naplno bodovat.

Začátek brňačkám určitě nevyšel podle jejich představ. V 5.minutě se do úniku dostala hostující Robotová a křižnou střelou na zadní tyč nedala Červinkové v domácí brance šanci – 0:1.

Vedení hostujicích fotbalistek netrvalo ovšem dlouho. Ve 13.minutě Lišková přešla přes stoperku hostů, dostala se až před brankářku, která její kličku sice vystihla, avšak míč se dostal k dobíhající Veselé, a ta rozvlnila síť – 1:1. Po zbytek poločasu Zbrojovačky zatlačily Olomouc před jejich pokutové území, ale branku se jim vsítit nepodařilo.

V druhé půlce brněnský tlak pokračoval, ale branková odezva přišla až v 76.minutě. Žáková získala na půlce míč, potáhl ho před šestnáctku, kde na levé straně našla Souškovou. Brněnská kapitánka centrem oslovila Veselou, která si míč zpracovala a prostřelila hostující golmanku Pospíšilovou – 2:1. Vícekrát se už ani jeden z týmů střelecky neprosadil, a tak se domácí mohli radovat z vítězství.

Nedělní výhra holek Zbrojovky byla zasloužená. K vidění byl pohledný fotbal. Domácím hráčkám se dařila kombinace a dostávaly se do častého zakončení. Brankově se sice prosadily jen dvakrát, ale je poznat, že fotbal v sobě mají a za nedělní bojovnost a předvedený výkon si vítězství určitě zasloužily.


FC Zbrojovka Brno - 1.FC Olomouc 2:1 (1:1)

 

Branky: 13. a 76. Veselá Iva – 6. Robotová Martina

Rozhodčí: Tormová Vlasta – Vrbka Jan, Daniel Petr
 

Zbrojovka: Červinková - Kratochvílová. Hanzlová, Žáková, Chrenková - Kotlánová, Špičková, Honková, Soušková - Veselá (81. Vejlupková), Lišková (86. Řezáčová).

 

Olomouc: Pospíšilová – Horáčková, Bláhová, Hájková, Pavláčková, Burešová (65. Čepová), Večeřová (86. Balíková), Stanjurová, Černá ©, Robotová, Pešková


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou