Útočník TJ Ludgeřovice Michal Pěntka: „Naši mladí na podzim získávali zkušenosti, od jara čekám výsledkové zlepšení."

0

O ludgeřovickém týmu jsem zjišťoval informace od útočníka Michala Pěntky. Tento odchovanec Hlučína, který prošel rovněž Dolním Benešovem, kde si vyzkoušel třetí ligu a nejdelší část své hráčské kariéry působil v mužstvu z Hatě, patří k tomu nejzkušenějšímu, co může tým Ludgeřovic nabídnout.

Minulá sezóna skončila pro ludgeřovické sestupem z 1.A třídy. O setrvání v této soutěži se rozhodlo v posledním kole. Sestup o patro níže znamenal výraznou obměnu kádru. Z kádru odešli hráči, kteří byli v týmu na hostování. Jednalo se o brankáře Chlappka, záložníky Šupolíka a Švece a útočníka Starého. Rovněž v Ludgeřovicích skončil „B“ tým hrající Městský přebor a společně s odchovanci oddílu se tvořilo jedno mužstvo, které má za úkol bojovat za ludgeřovické barvy. Změnil se rovněž trenér, kdy neúspěšného „záchranáře“ Svatonského vystřídal Coufal.

Vzhledem k těmto rozsáhlým změnám si v Ludgeřovicích nedávali žádné výkonnostní cíle. Důležité bylo zapracovat nové hráče do sestavy, a hlavně ti mladí se s mužským fotbalem měli teprve seznamovat. „Podle mě jsme na podzim v žádném zápase vyloženě nepropadli, což vidím jako velké pozitivum. V každém zápase jsme se soupeřem drželi krok. Bohužel několikrát se ukázala naše nezkušenost, která zapříčinila naši ztrátu bodů. Z tohoto pohledu mě nejvíce mrzí domácí ztráty s Velkou Polomí, Vřesinou a Darkovicemi,“ uvedl krátce k podzimní části jedenatřicetiletý ludgeřovický útočník.

Tyto ztráty srazily ludgeřovické do středu tabulky. Po podzimní části mají bilanci čtyř výher, pěti remíz a čtyř proher s vyrovnaným skóre 18:18. „V našem týmu vidím velký potenciál do budoucna. Na podzim se z našich odchovanců asi nejvíc dařilo Mudrochovi s Mariánem Klosem, kteří pro mě byli příjemným překvapením. V jarní části čekám u těchto dvou další zlepšení stejně jako u celého týmu,“ vidí budoucnost ludgeřovického fotbalu pozitivně milující otec dvou synů. „Šestiletý Matěj již má své první fotbalové krůčky za sebou. Za to Tomášek, kterému bude rok teprve v červnu ještě ani netuší, že z něj bude rovněž fotbalista,“ usmívá se hrdý otec Michal Pěntka. O celkovou pohodu v domácnosti se stará manželka Aneta, bez které by si Michal nedokázal svůj život představit. „Manželka je pro mě velká opora. Nemá to s tolika chlapy jednoduché. I přesto pro nás stále vytváří tu pravou domácí pohodu, která se u mě přenáší nejen na trávník,“ nemůže si odpustit pochvalu pro svoji drahou polovičku.

Zimní příprava ludgeřovickým začala ve druhé polovině ledna. K tréninkům se schází dvakrát týdně a na víkend je vždy domluven přípravný duel. Jako v každé zimní přípravě, trenér kladl důraz zejména na fyzickou připravenost. K tréninku ludgeřovičtí využívali halu s umělým povrchem v Hlučíně a ke konci února také hřiště s osvětlením a rovněž umělou trávou v Hlučíně. Samozřejmostí byly i výběhy v okolí ludgeřovických rybníků. Ke změnám v kádru v zimní pauze Michal Pěntka uvádí: „V souvislosti s naším týmem se spekulovalo hlavně o odchodech některých hráčů, o které měla zájem družstva z vyšších soutěží, ale nakonec, jak se zdá, by měli všichni zůstat i na jaře. Já osobně každému přeji zahrát si vyšší soutěže, ale jsem moc rád, že se mužstvo udrželo pohromadě a to je nebo vlastně bude naše největší výhoda“. V týmu po sestupu zůstali dva zkušení hráči. Kromě Michala Pěntky ještě kapitán týmu Roman Fejerčák. Paradoxem je, že ti zkušenější hráči měli nejlepší tréninkovou docházku. „S Romanem se snažíme usměrnit chod v kabině. Doufám, že se nám to zatím daří. Přece jen dnes usměrnit ty mladé není jednoduché. U některých bych si představoval lepší tréninkovou docházku, ale třeba to pochopí v mistrovských utkáních, kdy jim ta fyzička může trošku scházet,“ naoko si na mladé spoluhráče postěžuje.

Jarní část zahájí ludgeřovičtí domácím zápasem proti Hati. „Na začátek sezóny se obzvlášť těším. Bude to pro mě zápas jara. V Hati jsem strávil krásných jedenáct let. Rád na ně vzpomínám. Teď jsou mým domovem a klubem mého srdce Ludgeřovice. Zápas bude mít pro mě o to větší náboj, že nastoupím proti svému švagrovi. Jsem připraven ostatní kluky z týmu motivovat nějakým menším pohoštěním v případě dobrého výsledku,“ již vyhlíží první mistrovský zápas proti svému bývalému týmu. Zápas s Hatí se odehraje 28. 3. 2015 od 15.00 hodin na hřišti v Ludgeřovicích a domácí útočník si přeje co největší diváckou návštěvu, která by tomuto derby zcela jistě slušela. „Náš areál je na vysoké úrovni, myslím si, že divize by se zde mohla hrát. O hřiště a servis pro hráče se nejvíce stará pan Vjačka, který nám dokonce pere tréninkové věci, což si myslím v takové soutěži bude unikát. Bez tohoto člověka si chod našeho klubu nedokážu představit,“ vyzdvihuje alespoň jednoho člověka starajícího se o chod klubu.

O aspirantech na postup nebo sestup ze soutěže mluví opatrně. „Postoupit by mohly Darkovice, ale to bude asi více jasno po třetím kole, kdy budou mít za sebou zápasy s týmy Šilheřovic a Hlubiny, což jsou první a druhý tým tabulky. Pokud oba zápasy zvládnou, mohly by k postupu dokráčet. Na sestup jsou asi největší adept Václavovice. Našemu týmu se doufám záchranářské starosti vyhnou a snad se budeme moci dívat tabulkou jenom nahoru. Snad získáme co nejvíce bodů, které bychom mohli oslavit, protože to nám jde po fotbale nejlépe,“ uzavřel rozhovor hlučínský odchovanec.

 

Rostislav Švec


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou