Memoriál Václava Kuráže IX. – TJ Mír Dívčice

0

Už poněkolikáté se konal známý turnaj v Dívčicích. Přizváni byly známé stálé kluby ve složení TJ Mír Dívčice, Stará garda Dívčice, ZŠ Blata Číčenice a TJ Sokol Libějovice. 

1.utkání: TJ Mír Dívčice – TJ Sokol Libějovice 6:1 (1:1)

Branky: Strnad 3, Špán 2, Hezoučký  

 

Sestava domacích by mohla naznačovat, jak by mohla vypadat i v následující sezóně. Dívčice si se soupeřem poradily až velice snadno a vyhrály rozdílem třídy 6:1. Začátek byl z obou stran opatrný, domácí se chtěli ukázat co možná v nejlepším světle, ale první větší šanci měli hosté, kdy z levé strany přišel centrovaný míč a brankář domácích Dolejš předvedl nejistý zakrok ve vápně, kdy mu míč vypadl, naštěstí pro domácí ho rychle chytil zpět do rukavic. Domácí hrozili dobrými brejky, kdy prokázal svojí rychlost a čich na góly utočník Strnad, který otevřel skóre utkání. I přes úmorné vedro se hrálo ve velmi dobrém tempu. Necelých pět minut do konce poločasu se špatně domluvil stoper domácího týmu Hájek a střední založník L. Valenta, kteří  na sebe nezakřičeli, a míče se zmocnil hráč týmu Libějovic a překonal domácího brankáře. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1. Hned na začátku druhého poločasu se zmocnili hry domácí a po rychlé kombinaci překonal brankáře hostí Špán. Hostující tým jako kdyby se zapomněl v kabině a úplně se soupeři odevzdal, kdy další góly přidali Špán, Hezoučký a hattricku dosáhl Strnad.

Sestava Dívčic: Dolejší - J. Valenta, Hájek, Ježek, Waldhauser – Vavroch, V. Valenta, Hezoučký, Kácal – Strna, Špán (Brož, Bezpalec). Trenér: Talkner

               

2.utkání Stará garda - ZŠ Blata Číčenice  6:1 (5:0)

Zápas o 3. místo Sokol Libějovice – ZŠ Blata Číčenice 2:2 (1:1), penalty: 4:2

Stav po poločase byl 1:1 a i druhou půli padlo opět po stejném počtu branek, zápas proto skončil 2:2 a následoval penaltový rozstřel, který lépe vyzněl pro hráče Libějovic.

Finále přineslo očekávaný zápas mezi Starou gardou a TJ Mír Dívčicemi, zápas byl od samého začátku velmi bojovný a nikdo se nešetřil. Dívčice během zápasu přebíraly iniciativu a měly míč na svých kopačkách častěji, hrozily hlavně dobrými a rychlými brejky. Šancí bylo na obou stranách více než dost. Poločas ale skončil a na ukazateli skóre svítil výsledek 0:0. Na začátku druhého poločasu Stará garda ukázala své dlouholeté zkušenosti a šla jako první do vedení, kdy se krásně uvolnil útočník domácích a velmi rychlýma nohama ve vápně zařídil penaltu, kdy si krásně předkopl míč a stoper Hájek musel do skluzu. K penaltě se postavil známý střelec Ciglbauer, který zařídil vedení 1:0. Dívčické střely a šance často likvidoval skvělými zákroky Remta, který držel těsný výsledek. Krásná akce vznikla kolem 55. minuty, kdy dostal balón do běhu Špán a obelstil obránce, kdy z levé strany zatáhl míč až k rohovému praporku a vstříc bráně naservíroval lahůdkovou přihrávku Hezoučkému, který patou vyrovnal na 1:1. Tento stav nám vydržel až do konce zápasu. Utkání tedy rozhodoval až penaltový roztřel. Penalty za Dívčice kopali hráči J. Valenta, L. Valenta, Špán, Strnad, Hezoučký. Naštěstí pro Starou gardu 2 hráči penaltu neproměnili a tak Stará garda obhájila prvenství z loňska. Nutno podotknout, že hráči Staré gardy proměnili všechny penalty.

 

KONEČNÉ UMÍSTĚNÍ :      1) STARÁ GARDA (DÍVČICE)

                                               2) TJ MÍR DÍVČICE

                                               3) SOKOL LIBĚJOVICE

                                               4) ZŠ BLATA ČÍČENICE

INVIDUÁLNÍ OCENĚNÍ :   NEJLEPŠÍ HRÁČ – ŠPÁN ( TJ MÍR DÍVČICE )

                                               NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ – REMTA ( STARÁ GARDA DÍVČICE )

 

                                               NEJLEPŠÍ STŘELEC – CIGLBAUER ( STARÁ GARDA DÍVČICE )

(text: Dívčice)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou