Sporná penalta rozhodla přátelský duel FC Jesenice – FK Chmel Mutějovice 1:0 (0:0)

0

Přípravný zápas hostila na domácím pažitu FC Jesenice, která si pozvala účastníka krajské 1.B třídy Mutějovice. Zápas nabídl pouze jeden gól, spornou penaltu a mnoho osobních soubojů. Pro Mutějovice to byla téměř generálka na novou sezónu, Jesenice mohla úspěšným zápasem se sokem z vyšší soutěže  dokázat, že jejich 4. místo v loňské sezóně "okresu" nebyla jen náhoda.

Jesenice přípravné období zahájila s kádrem, který úspěšně proplul okresním přeborem. Z nováčků zkouší nadějného Sama Pfeifera, který byl v dorosteneckého týmu Viktorie Plzeň, ale o jeho setrvání se teprve rozhodne a k mužstvu se dále připojil  František Horváth (Baník Souš). Na svojí šanci  čekají i nadějní dorostenci. To hosté měli sestavení svojí zápasové jedenáctky zkomplikované absencí několika stabilních opor a museli tentokrát spoléhat především na mladíky. Přesto to byli právě oni, kdo se dostal do první šance zápasu. Roman Sattler, věkem ještě dorostenec, sice po samostatném úniku brankáře Řehoře překonal, ale míč poslal těsně vedle. Chtělo to větší klid a zkušenosti v zakončení! Do přestávky se pak pokračovalo ve znamení mírné územní převahy Jesenice, která se dobře pohybovala a navzdory papírovým předpokladům byla Mutějovicím více než vyrovnaným partnerem. Domácí  tým se mohl opřít zejména o propracovanou křídelní hru s následnými centry, které ale jistě působící Aksamit sbíral bez větších problémů.

 

Druhá část přinesla nápor domácích 

Po změně stran se hra více rozproudila. Největší zásluhu na tom měli ale opět domácí, kteří dokazovali, že stabilizovaný kádr se vyplatí. Oproti minulé sezóně se snaží do úspěšně fungujícího týmu zasahovat jen minimálně. Zvýšená aktivita Jesenice vygenerovala tři velmi slibné šance. Nejprve těsně vedle hlavičkoval Balý. Vzápětí se na dostřel probojoval Horváth, ale cestu míče do sítě zastavila tyč Aksamitovy branky. Největší šance zápasu se zrodila v závěrečné čtvrthodině, kdy Josef Pfeifer hlavičkoval krok za hranicí malého vápna, ale Aksamit předvedl parádní reflex a výtečným zákrokem zarmoutil domácí hráče. Skóre zůstalo 0.0 Chmelaří se dostali za druhý poločas do jediné větší šance, ale Borský se ze zakončením unáhlil a svojí příležitost v gól nepřetavil. Rozhodující  moment přišel v 83. minutě, kdy sudí posoudil zákrok v pokutovém území Mutějovic jako nedovolený a Josef Pfeifer se ukázal být  spolehlivým exekutorem. Z nařízené penalty se nemýlil a zápas skončil 1:0. Jesenice si připsala cenný skalp soupeře z vyšší soutěže.

 

Ohlasy po utkáni 

 

FC Jesenice

Záložník Michal Pacourek: „Myslím, že jsme předvedli slušný výkon proti kvalitnímu soupeři, který nás i přes nekompletní sestavu před následujícím ročníkem dobře prověřil. V našem podání to byl festival v neproměňování šancí, ale během celého zápasu jsme byli jasně lepším týmem. A ke sporné penaltě - penalta se píská, pokud jí rozhodčí vidí. Předpokládám, že jí viděl, když jí písknul. Ale stále se jedná o přípravný zápas a tam než výsledek je důležitější předvedená hra, se kterou můžeme být spokojeni. Nicméně, vždy je co zlepšovat.“

 

FK Chmel Mutějovice

Trenér Milan Staněk: „Když jsem viděl, s čím odjíždíme na zápas, tak jsem měl strach z přídělu, ale kluci odehráli slušné utkání a výkon nebyl, na to jakou jsme měli sestavu, zase tak nejhorší. O výsledku rozhodla penalta, kterou nechci komentovat. Tu snad viděl pouze sudí Titlbach.“ 

 

Sestavy

 

Jesenice: Řehoř – S. Pfeifer – P. John, J. John, Altman –  Balý, Brda, J. Pfeifer,  Šťastný – Fiala, Jeníček. Hokejově střídali: Pacourek, Kalaj, Kotek a Horváth. Trenér: Bedřich Bočánek.

 

Mutějovice: Aksamit –  Melč –  Kapoun, Křikava, Beránek – Bradáč, Setnička, Kučera, Medřický – Jůna, Sattler. Hokejově střídali:  Borský, P. Bradáč a Konvalinka. Trenér: Milan Staněk 

 

 

-dk- 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou