Přestřelka v přátelském utkání Tatran Rakovník B – Sokol Kralovice 3:6 (0:4)

0

V neděli za slunečného počasi přivítala rezerva Tatranu Rakovník z 1.B třídy Středočeského kraje na své domácí půdě Sokol Kralovice, který je nováčkem Plzeňské 1.A třídy. Duel soupeřů, potkávajících se v přípravných zápasech pravidelně, skončil atraktivní přestřelkou. Utkání nabídlo už za první poločas 4 góly v síti domácích.

 První půlka v režii hostujícího týmu

 

  Útkání začalo ve slušném tempu a od jeho úvodu měly převahu běhavější a důraznější Kralovice, které zaměstnavaly obranu Tatranu přimočarou hrou po obou stranách. První gól obstaral po pár minutách hostující Purkar, který po náhravce od Mareše vyzrál na pokus o vystavení do ofsajdu. Díky následnému špatnému odhadu brankáře Melče měl snadnou práci skórovat do prázdné brány. Druhý gól přišel po zbytečné chybě Maška ve středu hřiště a Kralovický Lavička úspěšně využil šanci k potvrzení vedení na 2:0. Tatran kontroval několika pokusy o postupný útok, kdy těžil ze spolupráce kreativního Lukáše Beneše se zdatně sekundujícím Konopáskem. Všechny slibné pokusy Rakovického týmu ale končily převážně u hranice pokutového území, nebo je odvrátila Kralovická obrana řízená Vlkem. Třetí gól v sítí domácího Tatranu byl logickým vyústěním pokračujících a nebezpečných rychlých útoku, které Kralovickému týmu v prvním poločasu vycházely. Při původně nebezpečné akci Lavička prováhal vhodný moment k zakončení, ale nakonec se štěstím a s velkou pomocí teče domácího obránce brankář Melč lovil ze své brány další gól. Nebezpečnou střelou zahrozil ještě hostující Filip Volín. Pak se prezentoval přimoučarou snahou o zakončení Pidrman, ale Koudele ho v pádu zastavil. Vidět byl za Kralovice nadále nebezpečný Lavička, který dělal domácí obraně velké problémy. V poslední branku prvního poločasu ale přetavil ideální přihrávku Mareše prudkou střelu k levé tyči až Purkar. Do přestávky se šlo tedy za poměrně jednoznačného stavu 0:4.

 

Ve druhém poločase se hra vyrovnala 

 

Po tom, co první poločas suverénně ovládli hosté, domácí začali druhou půlku zápasu hrát daleko lépe a první nebezpečnou střelou se krátce po změně stran prezentoval Husák, kterému však výborným zákrokem zabránil v radosti brankář Plzeňanů Šott. První snížení skóre zařídil Jan Konopásek, který z dálky vystřelil a po nedostatečném vyražení jinak zatím jistého Šotta a s pomocí tyče skončil míč v bráně. Chvíli potom propadl obraně Kralovic centr na úplně volného Konopáska, který byl těsně před zakončením v jasné šanci faulován. K penaltě se postavil Lukáš Beneš a bezpečně jí proměnil. Poslal hostujícího Šotta na druhou stranu branky. Následovala další slibná akce domácích, kdy po nahrávce od Martina Pidrmana skončila střela Kapouna v rukavicích Radka Šotta. Domácí Kapoun přinesl do útočné řady Tatranu citelné zkvalitnění. Dokázal se svojí vysokou postavou přikrýt balon a poté rozdělovat přesné přihrávky. Hosté se po šoku ze dvou gólu vzpamatovali a podobně hezkou akci, ale tentokrát úspěšnou,  zakončil po nahrávce Lavičky Růžek, který střílel na 5:2 po kombinační akci do prázdné brány. Domácí nicméně dále pokračovali v druhé půli zkvalitněným výkonem a náznak zvratu přinesl hlavičkou přímo do šibenice Weis po přesném centru od Pidrmana. Do závěru zápasu bylo k vidění ještě několik šancí na obou stranách , ale poslední slovo měly Kralovice. Napadající Růžek s Kočou překvapili domácího stopera, který situaci vyřešil jen za cenu stažení Růžka, které rozhodčí vyhodnotil jako penaltu. Úspěšným exekutorem se stal Lavička a upravil na konečných 3:6 pro Kralovice.

 

 

 

Sestavy 

 

Tatran Rakovník B: Melč – Havel – Jiřík, Weis, Kroupa – Medřický, J. Konopásek, L. Beneš, Soukup – Pidrman, Tauš. Střídali: Husák, Osvald, Mašek, T. Kapoun, Pokorný a Hájek.Trenér: Zdeněk Weis 

 

Sokol Kralovice: Šott - Horyna, Koudele, Vlk, Hyneš - Běhounek, Renč, Volín, Mareš - Purkar, Lavička. Střídali: Růžek, Koča. Trenér: Havlíček

 

  Ohlasy po utkání 

 

Tatran Rakovník B, trenér Zdeněk Weis:

S prvním poločasem jsem hrubě nespokojen. Hráči si dělali, co chtěli. Jako by si jen tak šli zahrát někam na pláž. Tak to nejde dělat. Druhá část už byla mnohem lepší. Začal se hrát kolektivní fotbal a hlavně byla zodpovědnost. S druhým poločasem už jsem byl mnohem víc spokojen.“ 

 

Sokol Kralovice, trenér Havlíček:

"Do zápasu jsme šli z plné přípravy, a bylo vidět, že kluci měli těžké nohy. Domácí nastoupili v silné sestavě, včetně několika hráčů A mužstva. My jsme chtěli proti kvalitnímu soupeři vyzkoušet především přechodovou část útoku a za obranu práci v bloku. S kvalitou přechodu do útoku jsem byl v první půlce spokojený. Domácím to dělalo velké problémy a odpovídá tomu výsledek poločasu, který mohl být ještě výraznější. Máme ale velké rezervy v proměňování vyložených šancí. V obraně se také ještě musíme výrazně zlepšit, to ukázal hlavně druhý poločas."  

 

 

-dk-

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou