FOTO: Radost nováčka Zruče nad Sázavou po zisku titulu a postupu do 1.B třídy

0

Fotbalový klub TJ Jiskra Zruč nad Sázavou vybojoval titul v kuthorském okresním přeboru a raduje se z postupu do středočeské 1.B třídy skupiny D. Jiskra neměla do poslední chvíle nic jistého, nakonec však vytoužené první místo vybojovala a skončila s tříbodovým náskokem před druhou Viktorií Sedlec.

Jiskra Zruč nad Sázavou prožila na jaře senzační období, když v jeho průběhu jen jednou poznala chuť porážky a po skončení sezóny se mohla pochlubit nejlepší ofenzivou. Zruč dokázaly v jarní fázi soutěže během normální hrácí doby porazit pouze Tupadly, které v domácím prostředí zvítězily těsně 1:0. Jiskra ztratila další dva body v Sedleci, kde s tamním týmem remizovala 1:1 a poté prohrála na penalty, ve všech ostatních zápasech však zvítězila.

 

Fotbalisté Zruče nad Sázavou nastříleli během šestadvaceti ligových zápasů 65 gólů, zatímco pouhých 28 inkasovali. Zruč nad Sázavou se pyšní druhou nejlepší obranou v kutnohorském okresním přeboru poté, co ji v této disciplíně předčil pouze jeden tým. Nejlepší obranou se může pochlubit s 25 obrženými brankami druhá Viktorie Sedlec.

 

Na zisku titulu má samozřejmě podíl celý tým, avšak někteří hráči si zaslouží speciální pochvalu. Kamil Petrů a Azem Brahimi nastříleli v průběhu sezóny každý celkem 12 gólů. Rozhodovat zápasy umí doposud nejmenovaný střelec Jáchym Zeman, který Jiskře vystřelil pět vítězství, zatímco Azem Brahimi zaznamenal o jednu vítěznou branku méně, tedy 4. Fantastickým průměrem se může pochlubit brankář Tomáš Cudlín, který inkasoval 0,83 gólu na zápas.

 

Zruč nad Sázavou odehraje úvodní dva zápasy 1.B třídy sk. D v domácím prostředí, kde nejprve přivítá Divišov a poté před svými fanoušky vyzve v okresním derby Týnec nad Sázavou.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou