Nová sezona ALEA 1. A tř. sk A rozlosována

0

Ve čtvrtek 25.6. 2015 proběhl losovací aktiv krajských soutěží olomouckého fotbalového svazu. V ALEA 1.A tř. sk A se představí hned pětice nových celků. Ročník 2015/2016 odstartuje jako již tradičně druhý srpnový víkend. 

V sezoně 2015/2016 již nebudou svůj fotbalový um v 1.A tř. předvádět fotbalisté Jeseníku. Ti si totiž již několik kol před koncem zajistili prvenství v soutěži a následující ročník se představí v krajském přeboru. Jeseník za celý soutěžní ročník našel pouze dvakrát přemožitele a na domácí půdě neztratil ani bod při skóre 81:5! Bude jistě zajímavé sledovat, jestli suverén právě skončené sezony v čele se svým kanonýrem Woitkem, který zatížil konta soupeřů dvaceti osmi brankami, bude patřit ke špičce i o patro výš. V úplně opačné pozici se ocitl Bludov, který zakončil sezonu na posledním místě tabulky s pouhými třinácti body a se soutěží se tedy také loučí. Hráči Bludova budou v nadcházející sezoně mít určitě plné ruce práce, aby je nepotkal osud Šumvaldu, který po loňském sestupu nedokázal udržet ani 1.B třídu a za dva roky se propadl z 1.A třídy až do okresního přeboru. Dalšími týmy, které nebudou příští ročník pokračovat v ALEA 1.A tř. sk. A, jsou Štíty, Leština a Jindřichov, které se z různých důvodů rozhodly nepřihlásit tuto soutěž. Je zajímavostí, že všechna tři města, ze kterých tyto celky pochází, leží v okrese Šumperk. Těchto pět týmů v soutěži vystřídali nováčci z Konice, Haňovic, Štěpánova, Hluboček a Dubicka. Fotbalisté konice měli už několik posledních let velké potíže se záchranou a vše vyvrcholilo letos. Ačkoliv až do posledního kola koničtí živili naději na setrvání v krajském přeboru, nakonec, i díky vítězství Chválkovic nad rezervou HFK, soutěž neudrželi, skončili předposlední a v ročníku 2015/2016 se budou muset smířit pouze s 1.A třídou. V tabulce za sebou Konice nechala pouze Klenovice. Naopak z postupu do vyšší soutěže se mohly radovat celky Haňovic a Dubicka. Haňovice zakončily sezonu v soutěži 1.B tř. sk. B na druhém místě za prvním Lutínem. Další postupivší tým, Dubicko, postoupil do 1.A třídy jako vítěz 1.B tř. sk. C. Velkou měrou k postupu Dubicka přispěli Grohar a Jedelský, kteří vstřelili po devatenácti gólech. Poslední dva nové týmy v soutěži jsou Hlubočky a Štěpánov. Oba celky se znají ze vzájemných zápasů v 1.A tř. sk. B, od příští sezony se ale představí v ''áčku''. Hlubočky se v poslední sezoně umístily na dvanáctém místě, Štěpánov na desátém. Všechny týmy nadcházející sezony tedy známe a můžeme se jen těšit, co nám přinese sezona 2015/2016, která má první zápasy na programu 8. a 9. srpna. 

1. kolo:

Haňovice - Česká Ves

Loštice - Dubicko

Štěpánov - Bělkovice

Bohuňovice - Konice

Troubelice - Hlubočky

Moravský Beroun - Rapotín

Černovír - Maletín


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou