Výsledky druhého kola baráží: Slovan a Novo jdou do III. třídy a v OP nás tenhle rok čeká nejspíše 5 nováčků

0

Druhé kolo baráží už je skoro týden za námi, pojďme se tedy spolu ohlédnout jak dopadlo a co to pro OP na Kladně znamená...

Oproti prvnímu kolu, které přineslo několik trochu neočekávaných výsledků, se ve druhém kole nic nového neudálo. Znamená to tedy, že týmy, které v prvním kole vyhrály, svůj úspěch zopakovaly a postup, nebo v jednom případě záchranu v soutěži tak potvrdily. Ale pojďme si to rozebrat postupně. Začneme Slovanem, který neměl vůbec lehkou pozici. Z prvního zápasu (2:3) si totiž vezl do Vraného jednogólové manko. Vrané naopak hrálo v naprosté pohodě, a to se odrazilo na celkovém výsledku. V prvním poločase to vypadalo, jako by Slovan sebral poslední zbytky sil a zkusil s nepříznivým výsledkem něco udělat a udržet se tak v OP. Dokonce už ve 13. minutě vstřelil první branku Jirka Fencl, a celkové skóre tak srovnal na 4:4. Do poločasu se ovšem podařilo Vranému vyrovnat a strhnout celkové vedení zase na svojí stranu. Do šaten se tak šlo za stavu 1:1. Touha po návratu do OP Vrané táhlo dopředu a tak ve druhém poločase vlétl na Slovan jako smyslů zbavený. A výsledkem byl šestigólový příděl, který Kladenští korigovali pouze jednou brankou v 56. minutě, kdy se trefil Luboš Baláž. A tak když hlavní rozhodčí Průcha, společně s Bázlerem a Jandákem odpískali konec zápasu bezmála 100 diváků mohlo po letech slavit postup domácího týmu do OP. Vraný B: Slovan Kladno 7:2 celkově 10:4. Slovan Kladno nastoupil v sestavě: Macík (Hnědkovský) - Špalek, Hnízdil, Tyburec M., Barták - Bělohlávek, Kučera, Stoklasa (Šícha), Gerhardt - Fencl, Havelka A. (Baláž L.)  pan Meisner po zápase pro náš web sdělil: Chtěli jsme pro náš současný dorost udržet dobrou výchozí pozici pro boj mladého mužstva o výšší soutěže. Bohužel vše si budou muset vybojovat sami.

I druhý kladenský klub, letošní účastník OP, Novo Kladno sestupuje. Rozhodla o tom porážka 2:1 na půdě Hrdlíva. Z minulého zápasu (1:8) si totiž do Hrdlíva vezli ztrátu sedmi branek. Celkové skóre 10:2, tedy znamená, postup Hrdlíva do okresního přeboru.

V posledním zápase baráže se svedl boj o III. třídu mezi Buštěhradem a M. Pleteným Újezdem. Blíže k vítězství měl Buštěhrad, který v prvním zápase doma vyhrál 9:1 a tak před M. Pleteným Újezdem stál téměř nemožný úkol, stáhnout osmigólové manko z předchozího zápasu. Ani výhoda domácího prostředí jim nepomohla a při konečné remíze 4:4 (celkově 13:5). Byl štastnějším týmem Buštěhrad, který tak účast ve III. třídě obhájil i pro další sezónu.

Co to tedy znamená? že Kladenský okresní přebor bude mít nejspíš v další sezóně pět nováčků, jakto pět? Sestupují Stochov, Slovan a Novo. Libušín postupuje do IV. třídy a následovat ho nejspíše bude i Slaný, který dostalo nabídku účastnit se soutěže místo Hřebče, která by místo Slaného hrála OP. Poslední jmenovaná výměna ještě není jistá, zatím je to pouze ve stádiu nepotvrzených spekulací.  Ale pokud to tak bude, tak OP budou letos nově hrát Žižice, Běleč, Vraný B, Hrdlív a Hřebeč  

Nechme se ještě překvapit, jak nakonec vše dopadne. Každopádně se máme na co těšit, minimálně na nové stadióny, hráče a tím pádem i nové soupeře.  


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou