Na turnaji PragaCup v Milovicích bylo mezinárodní finále

0

Devátý mezinárodní turnaj PragaCup se odehrál na fotbalovém hřišti v Milovicích. Své síly zde změřilo 28 týmů, na 300 fotbalistů, odehráno bylo rovných 100 zápasů na čtyřech hřištích současně.

28 týmů bylo rozděleno do 4 skupin po 7 týmech, z každé skupiny postupovaly 4 nejlepší týmy, celkem postoupilo 16 týmů do bojů play-off. V 8 hod. ráno zahájil turnaj čestným výkopem starosta města Milovice. Zúčastnily se také 3 týmy ze Slovenska, nejdelší cestu měli Darebáci z Popradu, kteří cestovali na turnaj 9 hodin, přijeli do Milovic jako první a opouštěli areál jako poslední a náležitě si užili turnaj i noční život.

 

Ve skupině „A“ nepoznali hořkost porážky Loděňáci a domácí tým organizátora Řízkův výběr. Ve skupině „B jasně vyhrál všechny zápasy a ovládl skupinu BNP Team Vranov ze Slovenska. Skupinu „C“ vyhrál tým EFCÉ z Dobříše od Příbrami, který vyhrál všechny zápasy až na jednu remízu a nasázel soupeři 31 branek v 6 zápasech. V poslední skupině „D“ jednoznačně všechny zápasy vyhrál FC QUIX z Prahy a šel z prvního místa do play-off.

 

V bojích play-off bylo hodně překvapení, zejména v osmifinále. Právě v osmifinále vypadli Darebáci ze Slovenska, překvapením bylo vyřazení Ultimate Teamu z Kutnohorska, který si ve skupině počínal velmi dobře. Obhájci turnaje Klokani89 vypadli už v osmifinále, na penalty je poslal domů BNP Team Vranov. V Milovickém osmifinále nadělil Řízkův výběr desítku Sparťákům. Dalším překvapením bylo vyřazení týmu Olymp z Prahy, který postupoval z druhého místa ve skupině. Další domácí týmy FK Mia a Legends skončily také už v osmifinále, přitom na zimním turnaji tým FK Mia obsadil druhé místo. Na tomto turnajovém klaní PragaCup byla velká fotbalová kvalita a týmy, které se dříve probojovávaly mezi top nejlepší, tentokrát skončily již v osmifinále.

 

Ve čtvrtfinále poslaly Loděnice domů Čolky, ale až na penalty. BNP Team Vranov nadělil 4 góly AC Wolfs, což byli domácí milovičtí dorostenci, u kterých asi nikdo nečekal, že se dostanou tak daleko. EFCÉ seknul domácí tým organizátora Řízkův výběr 2:1, což byla jediná prohra pro pořadatele na turnaji, pro hráče bohužel už ve čtvrtfinále, jelikož obhajovali finálovou účast z loňského turnaje. Ambiciózní a dobře hrající tým FC Zabarákov také vypadl ve čtvrtfinále s FC QUIX z Prahy.

 

V semifinále se utkal vítěz skupiny „A“ Loděňáci s vítězem skupiny „B“ BNP Team Vranov ze Slovenska, zápas skončil slovenským vítězstvím 3:1. V druhém semifinále se střetli vítězové skupiny „C“ EFCÉ a skupiny „D“ FC QUIX, takže v semifinále jsme měli skutečně elitu z turnaje. EFCÉ vyhráli 4:2 a mířili do finále.

 

V zápase o třetí místo vyhráli hráči FC QUIX 3:2 nad Loděňákama, pohár za 3. místo putoval do Prahy a na Loděnice zbylo 4. bramborové místo. 

 

Ve finále se utkal BNP Team Vranov ze Slovenska a EFCÉ z Dobříše od Příbrami. Bylo to Česko – Slovenské finále, ve vyrovnaném zápase vyhrál tým EFCÉ 2:1, ovládl celý turnaj a putovní pohár zůstal v České republice, respektive mířil do Dobříše u Příbrami.

 

Pro 8 nejlepších týmů byly připraveny velmi hodnotné ceny, sportovní vybavení a také poháry, dále byl oceněn nejlepší hráč, střelec a brankář turnaje. V 17 hod. převzaly nejlepší týmy ocenění z rukou starosty města Milovice pana Poura a organizátora turnaje Lukáše Řezníčka.

 

Všechny týmy přijely včas do areálu, nikdo se vážně nezranil, hráči si pochvalovali organizaci a naopak organizátoři byli spokojeni s disciplinovaností týmů a hladkým průběhem turnaje, který měl velkou fotbalovou kvalitu, jen škoda deštivých přeháněk, které provázely turnaj. Turnaj uváděl moderátor a DJ, na každém hřišti byl podavač míčů, přítomna byla také zdravotnice, fotografka a tým organizátorů, který se staral o hladký průběh turnaje.

 

Další klaní turnaje PragaCup se uskuteční v prosinci v Praze, také se odehraje ve 4 halách současně v jednom areálu, vždy se jedná o jednodenní turnaj.

 

VÝSLEDKY:

1. místo EFCÉ z Dobříše od Příbrami

2. místo BNP Team Vranov ze Slovenska

3. místo FC Quix z Prahy

4. místo Loděňáci z Loděnic

5.-8. místo: Řízkův výběr (Milovice), AC Wolfs (Milovice), Čolči (Tábor), FC Zabarákov (Praha)

9.-16. místo: Darebáci, FK Mia, Ultimate Team, Klokani89, Slavoj, JH Sparťáci, Olymp, Legends

17.-20. místo: Pepa.cz, Výběr Pramako, Nymburáci, Bořiči Mýtů

21.-24. místo: Havana C.F. , EL Niňo, FC Princ Praha, Žabáci

25.-28. místo: FK Vesnický výběr, Buldoci, Walterův výběr, Rio Bravo

 

Nejlepší hráč: Jan David (EFCÉ)

Nejlepší střelec: Jiří Holík (FC Quix)

Nejlepší brankář: Jozef Jakubek (BNP Team Vranov)

 

CELÁ FOTOGALERIE A KOMPLETNÍ VÝSLEDKY


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou