Petr Švancara: Věřím tomu, co dělám!

0

Bývalý výborný ligový fotbalista hrající momentálně za klub čtvrté rakouské soutěže Waidhofen an der Thaya, který se věnuje i práci fotbalového experta v České televizi.

 

Facebook - Fotbal u nás / Zlínský kraj

Kde momentálně působíš a jak jsi spokojený?

Hraji momentálně čtvrtou nejvyšší soutěž v týmu Waidhofen an der Thaya, kde jsou na soutěž výborné fotbalové podmínky. Do Rakouska jezdím dvakrát týdně na tréninky + zápas. Zápasy máme z 90-ti procent v pátek, což je naprosto ideální kvůli víkendům, kdy se můžu věnovat dětem. V týmu hraji i s českým spoluhráčem Lukášem Nechvátalem.

V Rakousku zůstanu i příští sezónu. Uvidíme, jak se posuneme fotbalově i tabulkově, protože klub má díky výborným finančním možnostem schopnost zajistit i doplnění a zkvalitnění kádru, což by bylo fajn. Uvidíme. Sám jsem zvědavý.

 

Jak tě přijali spoluhráči a fanoušci?

Na výbornou. Tady není o čem moc diskutovat. Co se týká fanoušků, tak ti jsou skvělí. Na třech domácích zápasech dorazilo kolem  1000 diváků a vytvořili skvělou kulisu. No a aby toho nebylo málo, tak na dvě domácí střetnutí dorazily autobusy s brněnskými fanoušky. Takže z tohoto hlediska jsem maximálně spokojený a užívám si to.

 

A co Lužánky?

No to je ohromná věc. Pomocí dobrovolníků, kteří o víkendech pracovali,  a díky sponzorským darům se nám podařila úžasná věc. Máme přichystaný stadión k červnové exhibici, na které se chci rozloučit s diváky s mou profesionální kariérou.

Očekávám vyprodaný stadión, který bude pro 23 000 diváků + 2 000 VIP hostů. Za dva dny, kdy jsou lístky v prodeji, se jich prodalo 13 000! Naprosto úžasné. Cena jednoho lístku je 99 Kč a bude rozdělena jak na charitu, tak i na pokrytí všech nákladů, které vznikly při opravách stadiónu na toto exhibiční utkání.

 

Projekt Lužánky a budoucnost?

Po této exhibici, která proběhne 27.06.2015, se bude stadión využívat pro různé sportovní dny, turnaje, dětské dny a další podobné akce a vše by mělo vyvrcholit lednovým „open“ hokejovým zápasem Komety Brno. Těším se a věřím, že se vše povede. To je k této blízké budoucnosti.

A ke vzdálené tolik. Přeji si, aby se zde vybudoval kompletně nový areál i s tréninkovými plochami a parkovacími místy. Aby v Brně zase vznikl stánek, na který by se vrátila návštěvnost z dob minulých, kdy na utkání Zbrojovky chodilo 30 000 – 40 000 diváků. Věřím, že se nám to s podporou široké brněnské veřejnosti povede a město se rozhodne pro kompletně nový projekt.

 

Čemu se momentálně věnuješ ve fotbale?

Kromě toho, že jezdím do Rakouska, tak jsem se stal i patronem pro malou kopanou, do které naskakuji. Nejen mým cílem v tomto druhu kopané je to, abychom k němu přivedli mnoho malých dětí a rozšířili tak celkovou základnu. Tohle jsou výborné věci, jak získávat děti do sportu. Aby neseděli doma, ale aby sportovali a učili se.

 

Přemýšlel jsi nad tím, co budeš dělat po skončení fotbalové kariéry?

Tohle teď moc neřeším. Mám spousty aktivit, momentálně Lužánky, a co bude, to uvidíme. Nicméně sen mám. Rád bych se stal manažerem ligového klubu. Nejlépe toho, který je mému srdci nejbližší. A to je Zbrojovka. A ideální variantou by bylo, kdyby to bylo na „nových“ Lužánkách se „starými“ návštěvami.

 

 

Díky za rozhovor a ať se ti daří.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou